Preminuo glumac Aleksandar Bogdanović

Glumac osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, 45-godišnji Aleksandar Bogdanović preminuo je u srijedu, 25. prosinca od posljedica prometne nesreće koja se dogodila 21. prosinca u Osijeku.

Aleksandar Bogdanović rođen je u Osijeku 17. lipnja 1974. godine, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Godinama je bio jedan od zaštitnih znakova dramskog ansambla HNK Osijeka čiji je član od 2011., kada se nakon 20 godina i vratio u rodni grad.

Igrao je Čičikova u Mrtvim dušama, za što je dobio i nagradu za glavnu ulogu na Festivalu vojvođanskih pozorišta 2009., kao i nagradu za glavnu ulogu viteza Olivera Urbana na Marulićevim danima 2011. Bio je nominiran i za Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu mušku ulogu Levina u Ani Karenjinoj 2014. te za glavnu mušku ulogu Georga u Tko se boji V.Woolf Istarskog narodnog kazališta.

Uz brojne uloge na kazališnim daskama, Bogdanović je glumio u filmovima i TV serijama, poput dugometražnog Mosta na kraju svijeta Branka Ištvančića te Ničija zemlja / Ponoćno sivo istog redatelja kao i u objema sezonama Novina redatelja Dalibora Matanića i scenarista Ivice Đikića, Larinom izboru autorice i producentice Jelene Veljače i Počivali u miru produkcijske tvrtke Ring produkcija. 
(*Hina)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.