Ničija zemlja / Ponoćno sivo

view in english
  • HR
  • 2015.
  • 15'
  • boja
  • ratna drama

Za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, pripadnici HVO-a odlaze u potragu za pićem. Nailaze na razrušenu kavanu, koja se nalazi između crta s bosanskom vojskom. Ubrzo započinju sukob sa svojim suborcima koji su ostali na crti.

Režija
Branko Ištvančić
Scenarij
Josip Mlakić
Producentica
Irena Škorić
Kamera
Branko Cahun
Montaža
Silvije Magdić
Oblikovanje zvuka
Ivica Drnić
Glazba
Dalibor Grubačević
Kostimografija
Felicita Glavaš
Scenografija
Zvonko Sarić
Uloge
Đorđe Kukuljica, Aleksandar Bogdanović, Jasmin Telalović, Nikša Kušelj, Slaven Knezović
Produkcija
Artizana film
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Branko Ištvančić (1967.)
Rođen je u Subotici. Diplomirao je filmsku i TV režiju na ADU u Zagrebu. Prve 8mm filmove snima učeći od prvog nastavnika filma Zoltána Siflisa iz Subotice, a s 13 godina postaje prvak Jugoslavije na natjecanju kinotehnike. First Film Foundation uvrstio je njegov studentski film Rastanak (1993.) u izbor šest najzapaženijih filmova mladih europskih redatelja. Njegova crnohumorna dokumentarna priča o jednom od najčudnijih zanata na svijetu Plašitelj kormorana (1998.) nagrađena je Grand Prixom i nagradom Oktavijan na Danima hrvatskog filma 1998. te prikazana na brojnim svjetskim festivalima. Debitantski igrani film Duh u močvari (2006.) jedan je od najgledanijih hrvatskih igranih filmova. Režirao je i kratki film Recikliranje, dio omnibusa Zagrebačke priče (2009.).

Izabrana filmografija – Branko Ištvančić

  • Most na kraju svijeta (2014.) – dugometražni igrani
  • Album (2011.) – dokumentarni
  • Duh u močvari (2006.) – dugometražni igrani
  • Bunarman (2003.) – dokumentarni
  • Plašitelj kormorana (1998.) – dokumentarni
  • Rastanak (1993.) – kratkometražni igrani

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.