Što i kako financiramo

Hrvatski audiovizualni centar raspisuje dva javna poziva: Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva i Javni poziv za poticanje komplementarnih djelatnosti. HAVC tako sufinancira proizvodnju audiovizualnih djela, realizaciju manjinskih koprodukcija, razvoj filmskih i televizijskih scenarija i djela, kao i komplementarne djelatnosti. Komplementarne djelatnosti uključuju različite festivale, radionice, edukacijske programe, promotivne mjere te različite programe međunarodne suradnje.

Prijave na sve javne pozive vrše se kroz Korisnički portal

Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva otvoren je tijekom cijele godine te se raspisuje u četiri natječajne kategorije:
– poticanje proizvodnje audiovizualnih djela
– poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom
– poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova
– poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela

Javni poziv za komplementarne djelatnosti raspisuje se jedanput godišnje u drugoj polovici kalendarske godine za narednu godinu. U okviru Javnog poziva za komplementarne djelatnosti, izuzetak čine programi međunarodne suradnje za koje je poziv otvoren tijekom cijele godine, a odluke se donose najmanje četiri puta godišnje.

Za sve detaljnije informacije o općim uvjetima svih javnih poziva kao i o uvjetima sufinanciranja pogledajte Pravilnik o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva koji se nalazi na podstranici Propisi.

Proizvodnja audiovizualnih djela

Filmske koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom

Razvoj scenarija i razvoj projekata audiovizualnih djela

Razvoj projekata televizijskih djela 

Komplementarne djelatnosti 

Međunarodna suradnja 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.