Preskoči na glavni sadržaj

Izjava o pristupačnosti

Hrvatski audiovizualni centar nastoji svoje internetske stranice učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora („Narodne novine“, broj 17/19; dalje u tekstu: Zakon o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (SL L 327 od 2. prosinca 2016.)

Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na internetsku stranicu na mrežnom mjestu www.havc.hr te na posebne mrežne stranice HAVC-ovih odjela: Odjela za poticanje ulaganja u audiovizualnu proizvodnju, filmingincroatia.hr, i Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske, mediadesk.hr.  

Stupanj usklađenosti

Ove internetske stranice u većoj su mjeri usklađene sa Zakonom o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora te Smjernicama CARNET-a za osiguravanje digitalne pristupačnosti koje su pregledane i odobrene od nacionalnih krovnih udruga osoba s invaliditetom.

Početna procjena stupnja usklađenosti za sve tri gore navedene stranice na dan 15. rujna 2020.:

Hrvatski audiovizualni centar
Filming in Croatia
DKE – Ured MEDIA Hrvatske

Stranice Hrvatskog audiovizualnog centra i DKE – Ureda MEDIA Hrvatske nastavljaju se dalje prilagođavati kako bi bio ostvaren najveći mogući stupanj pristupačnosti, dok će stranica Filming in Croatia tijekom listopada 2020. biti u potpunosti redizajnirana te će se prilagodbe pristupačnosti izraditi na novoj stranici.

Nepristupačan sadržaj

Pojedini elementi pristupačnosti (kako je označeno u gore priloženim početnim procjenama) nisu osigurani jer tijekom izrade tih stranica nisu bila predviđena takva manja programska rješenja, ali je sadržaj poput tekstova i datoteka u većem dijelu dostupan te će se u narednom razdoblju nastojati ostvariti najveći mogući stupanj pristupačnosti.

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova Izjava sastavljena je dana 21. rujna 2020. prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 11. listopada 2018.

Za pripremu ove Izjave korištena je metoda samoprocjene koju je proveo Hrvatski audiovizualni centar, uz automatiziranu provjeru pristupačnosti korištenjem alata WAVE Web Accessibility Evaluation Tool te vanjskom procjenom (Slobodna domena).

Povratne informacije i podaci za kontakt

Podnošenjem zahtjeva Hrvatskom audiovizualnom centru možete dobiti povratne informacije i/ili prijaviti uočene nepravilnosti u smislu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Zahtjev možete podnijeti službenici za informiranje Hrvatskog audiovizualnog centra:

• putem elektroničke pošte na adresu info@havc.hr, 
• na adresu: Hrvatski audiovizualni centar, Trg J.J. Strossmayera 4, 10000 Zagreb, neposredno ili putem pošte
• telefonom na broj: 01 6041 080

Postupak praćenja provedbe propisa

Nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora obavlja Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

Inspekcijski nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora obavljaju inspektori i drugi ovlašteni službenici Ureda povjerenika.

Kontakt:

Povjerenik za informiranje
Trg žrtava fašizma 3
10000 Zagreb
Tel: 01 2099 100
Fax: 01 2099 122
E-mail: ppi@pristupinfo.hr
www.pristupinfo.hr

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.