Završila 10. Revija filmova podunavskih zemalja

Revija filmova podunavskih zemalja, deseta po redu – ujedno i posljednja, održana je od 29. srpnja do 1. kolovoza 2020. godine u Belom Manastiru.

Svojedobno je Revija u svojstvu popratnih sadržaja Vukovar film festivala, pored gradova Osijeka i Valpova, održavala projekcije i druga događanja s ciljem promidžbe samog VFF-a. 

Imajući u vidu opasnosti pandemije, popratni sadržaji Revije su nešto smanjeni ali program je realiziran na opće zadovoljstvo ljubitelja sedme umjetnosti. 

Revija je otvorena filmom Parazit Bong Joon Hoa, a u nastavku su slijedili filmovi Tugla i slava Pedra Almodovara, Bogu hvala u režiji Francoisa Ozona, a Revija je zaključena filmom Razbijačica sustava redateljice Nore Fingscheidt - pobjednikom Vukovar Film Festivala prošle godine. 

Revija je održana na tri gradske lokacije te bila podijeljena na tri dijela koja su se sastojala od filmskih projekcija, izložbi i popratnih projekcija (matineja) s animiranim filmovima. 

"Jedan od popratnih sadržaja 10. Revije je izložba fotografija Međunarodni fotografski doživljaj baštine Hrvatskog foto saveza i FKK Baranja-film. Ona se i dalje može razgledavati svakog radnog dana u izložbenom prostoru Centra za kulturu Grada Belog Manastira, a ostaje postavljena do 29. kolovoza", ističe Deže Kučera, direktor Revije i predsjednik Foto-kino kluba Baranja, dodajući kako je u mikro klupskoj foto-galeriji FKK Baranja-film postavljena izložba starih filmskih plakata, a u predvorju Mikro kina izložba zastarjele foto i filmske opreme. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.