Završeno snimanje filma Sam samcat Bobe Jelčića

U četvrtak, 13. travnja, završeno je snimanje novog dugometražnog igranog filma Sam samcat u režiji Bobe Jelčića. Film je sniman na području Zagreba, a trodjelna priča prati raslojavanje emotivnih faza glavnog lika kojeg je utjelovio Rakan Rushaidat. 

Film prati njegove pokušaje da zadrži ili, bolje rečeno, održi kakve-takve obrise obitelji dugo nakon raspada i razvoda braka. Naime, dijete je dodijeljeno majci na skrbništvo i to je ono što ga tišti, a ono što mu zakon nudi ga ne zadovoljava. 

'Pripreme za snimanje su bile dugotrajne i detaljne, tako da je samo snimanje proteklo u vrlo dobroj atmosferi, ekipa je funkcionirala besprijekorno, glumci su bili spremni za sve izazove koje je Bobo stavljao pred njih, ma sve je funkcioniralo odlično! Čak su nas i atmosferske prilike i neprilike pratile kao naručene. Najveći izazov je bio ovo kompleksno snimanje 'stisnuti' u samo 30 dana, što nam je skoro i uspjelo. Premijeru filma možemo očekivati početkom sljedeće godine', izjavila je producentica Zdenka Gold s kojom je Jelčić već radio na filmu Obrana i zaštita.

Uz već spomenutog Rakana Rushaidata uloge u filmu tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Nikša Butijer, Dražen Čuček i brojni drugi.

Režiju potpisuje Bobo Jelčić koji je ujedno i scenarist, a pomoćnik redatelja je Radivoje Andrić. Direktor fotografije je Erol Zubčević, montažer Vlado Gojun, dizajner zvuka Ranko Pauković, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Katarina Zaninović, a majstorica maske Tina Jesenković

Film nastaje u produkciji zagrebačkog Spiritus Movensa, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i Fondacije za kinematografiju – Sarajevo. U tijeku su pregovori oko distributera i world sales agenta.

Sve o filmu pratite na njegovoj službenoj Facebook stranici.