Završeno snimanje filma Otac Srdana Golubovića

Nakon nešto više od dva mjeseca, završeno je snimanje hrvatske manjinske koprodukcije, filma Otac Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u naslovnoj ulozi oca kojem su zbog siromaštva oduzeli djecu. Film čiji scenarij uz Golubovića supotpisuje Ognjen Sviličić, a čiji je hrvatski koproducent Propeler film, sniman je na više lokacija u okolici Priboja, Zaječara, Knjaževca i Beograda. Prva klapa 'pala' je 24. rujna, a snimanje je upravo završeno.

Nakon filmova Apsolutnih sto, Klopka i Krugovi (hrvatski koproducent je također Propeler Film) srpski redatelj i osnivač uspješne produkcijske kuće Baš Čelik Srdan​ Golubović svoju će filmografiju obogatiti još jednim filmskim ostvarenjem koje opisuje tragediju i osobnu borbu malog čovjeka. Ponižen i emotivno uništen, naslovni junak započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do beogradske metropole, s kraja na kraj zemlje kako bi održao svoju obitelj na okupu. Kroz svoje burne putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čovjeka - on postaje heroj. Oca u filmu tumači Goran Bogdan, dok kćer i sina glume Ajla Šantić i Muharem Hamzić, kojima su to prve filmske uloge, nakon što su prošli kasting u kojem je sudjelovalo više od 250 djece. 

Uz Bogdana, Šantić i Hamzić uloge u filmu tumače i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džankovic, Jovo Maksić, Nikola Rakočević i Ljubomir Bandović

Film je snimljen u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske i BiH, a pored Filmskog centra Srbije podržali su ga njemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), slovenski fond, fond BiH, Arte France te ZDF Arte, kao i Eurimages fond za koprodukcije.

Producentica filma je Jelena Mitrović (Filmska kuća Baš Čelik, Srbija) dok su hrvatski koproducenti Boris T. Matić i Lana Matić (Propeler Film) uz koproducente Vertigo (Slovenija), ASAP Films (Francuska), Neue Mediopolis (Njemačka) i SCCA/Pro.Ba (BiH).

Naslovne fotografije: snimanje filma Otac
(*Autorica fotografija je: Maja Medić)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.