Završeno 14. izdanje Trash Film Festivala 

U subotu 7. rujna u varaždinskom Kinu Gaj dodjelom nagrade Zlatne motorke završen je Trash Film Festival, koji se od 4. rujna održavao u Varaždinu. Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, a dobitnik Zlatne motorke po izboru publike je španjolski film Your Last Day on Earth redatelja Marca Martíneza Jordána. 

U borbi za Zlatne motorke najbolji akcijski film je ove godine postao je Beta Kaia Erfurta iz Njemačke, najboljim SF filmom proglašen je Eldritch Code Ivana Radovica iz Švedske, najbolji horor je francuski Timere kojeg potpisuju Folio Ralph i Adam Héloïse, dok se titulom najboljeg borilačkog filma okitio The Broken Forest Alfreda Uzete iz Meksika. 

Stručni žiri 14. Trash Film Festivala činili su medijska i filmska pedagoginja Dubravka Kalinić te redatelji Damir Mađarić i Predrag Ličina.

Ovogodišnje izdanje Trash Film Festival otvorio se u srijedu 4. rujna u Uskoj ulici, gdje je postavljena nova ploča na Walk of Fameu, u spomen na poznate Varaždince koji su zadužili filmski i kazališni eter Hrvatske i šire, a ploču je ove godine dobio Slavko Brankov, poznat kao Crni Džek iz Smogovaca.

Prve filmske projekciju u Kinu Gaj krenule su u četvrtak 5. rujna, a od tada do kraja festivala prikazano he 63 filma iz tridesetak zemalja iz cijelog svijeta (Argentina, Iran, Čile, Izraela i mnogih drugi). 

Petak i subotu obilježili su koncerti na otvorenom i zatvorenom, a festival su nakon dodjele Zlatnih motorki i prikazivanja filma Udruge Trash u subotu zatvorili The Godfathers i The Fakin’ Lajsne. 

14. Trash film festival održan je uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Varaždina, a više detalja o festivalu pronađite na službenoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.