Završen deseti Postira Seaside Film Festival

U subotu 1. kolovoza završen je Postira Seaside Film Festival. Po deseti put Postira su postala „malo misto za velike filmove“, i to usprkos brojnim poteškoćama zbog korona-situacije. 

Sudeći po reakcijama posjetitelja - kojih je svake večeri bilo u najvećem dopuštenom broju oko 200 - festival je u potpunosti ispunio očekivanja. Prikazana su 43 odlična kratkometražna filma, od čega su dva u Postirima imala i svjetsku premijeru. Dobitnik Zlatne srdele, nagrade publike, je Netko je u kući, komedija francuskog redatelja Laurenta Firodea.

Neki od gostiju nisu mogli odoljeti šarmu PSFF-a te su došli u vlastitom aranžmanu. Filmove su tako  postirskoj publici predstavili Baldwin Lee iz Ujedinjenog Kraljevstva (The Voorman problem), i njegov sunarodnjak Tibo Traverse (The Plunge), te od domaćih gostiju glumica Dijana Vidušin (Dok je trajao Roland Garros), i producentica Dora Prpić i snimatelj Tomislav Sutlar (Druker). 

Održana je i filmska radionica za mlade pod vodstvom Raula Brzića i Maje Ćapin, u kojoj je desetak mladih otočana steklo nova znanja i vještine s područja filmske umjetnosti. Rezultat njihovog rada, kratki film Dijete, prikazan je pred brojnom publikom u večeri domaćeg filma.

Trebao je ovo biti jubilarni PSFF s brojnim popratnim događanjima, ali korona je što se toga tiče ipak poremetila planove. No ono najvažnije – kvalitetni filmski program – realiziran je u potpunosti. 

Naslovna fotografija: festivalska publika

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.