Zajedno Nenada Puhovskog na programu kina Europa

Najnoviji dugometražni dokumentarni film Nenada Puhovskog Zajedno, nakon večerašnje svečane premijere, od sutra se počinje prikazivati na redovnom programu zagrebačkog kina Europa.

Zajedno, u pet različitih priča, progovara o ljudima koji su bili, jesu, ili žele biti u emocionalnim odnosima. Milka i Ratka su lezbijski par, Marija je udovica, Krešo i Marija su lošeg imovinskog stanja, Hrvoje je fizički hendikepirana, a Vlado i Marija mentalno hendikepirane osobe. No, ipak, svi oni traže ljubav i razumijevanje i žele biti s nekim. Odgovori protagonista ovog dokumentarca, njihova sjećanja i zapažanja o odnosima, formiraju priču o toj neodredivoj i tako često nelogičnoj čežnji da se, unatoč svemu, "bude" zajedno.

Uz Nenada Puhovskog, koji uz režiju i scenarij potpisuje i produkciju filma, ostali suradnici su montažerka Vesna Biljan, snimatelj Josip Ivančić i skladatelj Dalibor Grubačević.

Film je nedavno svjetsku premijeru imao na prestižnoj IDFA-i, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu, a nastao je u produkciji Factuma te je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.