ZagrebDox Pro 2020. – Otvoren poziv za prijavu na program usavršavanja

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program usavršavanja ZagrebDox Pro 2020, koji će se održati od 15. do 20. ožujka 2020. godine u Zagrebu.

ZagrebDox Pro je program namjenjen usavršavanju dokumentarnih projekata u svim fazama razvoja i produkcije koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije, te niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama.

Tijekom intenzivne četverodnevne radionice, timovi producenata i redatelja nezavisnih autorskih dokumentaraca unaprijeđuju vještine efikasnog predstavljanja svog projekta budućim financijerima i potencijalnim koproducentima. Projektnim timovima se u pojedinim slučajevima mogu pridružiti scenarist, snimatelj ili montažer.

ZagrebDox Pro sudionicima nastoji pomoći u pronalasku međunarodnih partnera potrebnih za realizaciju filmova kroz grupni i individualni rad na prezentaciji projekta, poboljšanju strukture financijskog plana i kvalitete teasera.

Mentori radionice i moderatori pitching foruma su direktorica Biografilm Festivala Leena Pasanen i nezavisni producent Stefano Tealdi

Službeni jezik ZagrebDox Pro-a je engleski, a program traje od 15. do 20. ožujka 2020. godine.

Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima Leenom Pasanen i Stefanom Tealdijem. Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s područja dokumentaristike. 

Uz projektne timove, predavanjima ZagrebDox Pro zatvorenima za javnost može prisustvovati najviše šest sudionika bez projekta. U sklopu radionice bit će organizirana i događanja otvorena za javnost.
Sudionici koji dolaze na radionicu iz inozemstva mogu se prijaviti za stipendiju ZagrebDox Proa, koja pokriva troškove puta i smještaja tijekom radionice. ZagrebDox Pro dodijelit će šest stipendija.

Sudjelovanje na ZagrebDox Prou je besplatno, a rok za prijave je 7. prosinca 2019. do ponoći.

Više informacija o radionici i prijavama pronađite ovdje. Izradite ZagrebDox korisnički račun i pristupite online prijavnici ovdje. Pravilnik ZagrebDoxa dostupan je ovdje

Za sva pitanja i dodatne informacije obratite se na pro@zagrebdox.net. Sve ostale informacije dostupne su na ovoj poveznici ili ovdje

ZagrebDox Pro financijski podržava potprogram MEDIA Kreativne Europe, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Zagreb. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.