Zagrebačka premijera dokumentarnog filma Prijateljstvo s Trokutom u Kinoteci

Zagrebačka premijera dokumentarnog filma Vladimire Spindler o njenom prijateljstvu s konceptualnim umjetnikom Vladimirom Dodigom Trokutom održat će se u Kinoteci, u ponedjeljak, 11. studenog.

S namjerom da dozna kakav je Trokut zapravo i pronikne u osobu iza umjetničke persone, redateljica Vladimira Spindler ulazi duboko u njegov osebujni svijet. Tijekom snimanja njih dvoje postaju prijatelji, a film se odmiče od klasičnog biografskog prikaza umjetnika te kroz prizmu nastalog prijateljstva donosi intiman pogled na umjetnikovu svakodnevicu i priču o nekom drugom Trokutu, kojeg je malo tko imao priliku upoznati.

Projekciju filma Prijateljstvo s Trokutom će popratiti izložba Trokutovih radova koju je omogućila Zaklada Trokut. U pokušaju sublimacije malog dijela opusa umjetnika posvećene jedinstvenom Trokutovu anti-muzeju, u sklopu izložbe bit će predstavljena već poznata dijela koja ukazuju na pogrešnu i ponekad paradoksalnu kontra-povijest osporavanja umjetničkih institucija kroz anti-umjetnost. Riječ je o edukativnoj retrospektivi koja istražuje krajnje granice umjetnosti kroz njegove tehnike i konotacije suvremene umjetnosti.

Prijateljstvo s Trokutom svjetsku je premijeru imao na ovogodišnjem Liburnia Film Festivalu, a projekcija u Kinoteci, zakazana za 11. studenog u 20 sati, bit će mu zagrebačka premijera. 

Naslovna fotografija: scena iz filma Prijateljstvo s Trukotom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.