Zagreb Film Festivalu i Sedmom kontinentu odobrena sredstva Potprograma MEDIA

ZFF se na listi odobrenih projekata u okviru drugoga roka poziva za prijavu festivala našao s iznosom od 41 000 eura, a udruga Djeca susreću umjetnost pripremila je projekt pod nazivom 'Film u bolnici' te su im kao hrvatskomu partneru u navedenome projektu osigurana sredstva u iznosu od 10 300 eura.

U tijesnoj konkurenciji od 130 prijava iz 18 zemalja članica Potprograma MEDIA osigurana je financijska potpora za samo 34 filmskih festivala, u ukupno odobrenom iznosu od 1 695 000 eura.

Odobrenje sredstava za Zagreb Film Festival, u iznosu od 41 000 eura, Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) popratila je sljedećim riječima: 'Bogatim programom Zagreb Film Festivala obuhvaćeni su međunarodni i europski filmski uradci namijenjeni raznovrsnoj publici, a više od 90 posto njegova sadržaja čine europske produkcije. Izdvojena događanja i cjelogodišnje aktivnosti organiziraju se u drugim gradovima i na raznim lokacijama te tako dopiru do najšire publike. Razina dostupnosti sadržaja svim dobnim skupinama, uključujući djecu i mlade, visoka je, a mnogo se pažnje poklanja i filmskoj pismenosti i edukaciji. U pristupu javnosti, kao i specijaliziranoj publici, festival se koristi tradicionalnim sredstvima i društvenim mrežama. Ujedno njeguje kvalitetnu i rastuću platformu za profesionalce (industry).'

Udruga Djeca susreću umjetnost pripremila je projekt pod nazivom 'Film u bolnici' i to u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom za djecu BUFF iz Švedske i kulturnom ustanovom JEF iz Belgije kao prijaviteljem projekta. Europski su partneri uključili djecu iz obližnjih bolnica u navedeni festival omogućivši im za vrijeme njegova održavanja projekcije u bolnicama s dodatnim aktivnostima. 

Ukupna vrijednost projekta Film u bolnici iznosi 60 700 eura, od čega je Potprogram MEDIA odobrio sredstva u iznosu od 36 200 eura u okviru natječaja Promidžba europskog filma online. Hrvatskomu partneru u navedenome projektu – Djeca susreću umjetnost – osigurana su sredstva u iznosu od 10 300 eura. Na temelju natječaja pristiglo je 78 valjanih prijavnica, a 37 predlagatelja programa iz 13 zemalja članica dobilo je potporu Potprograma MEDIA.

Zahvaljujući europskim sredstvima osigurat će se digitalna platforma europskih filmova koja će ujedno omogućivati dijeljenje mišljenja i kritika malih pacijenata u Hrvatskoj, Švedskoj i Belgiji te njihovu međusobnu komunikaciju. Digitalna će platforma sadržavati 12 dugometražnih i 30 kratkometražnih filmova prikladnih za djecu od 3. do 12. godine kao i posebne pozdrave/obraćanja redatelja, glumaca pacijentima gledateljima.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.