Za ona dobra stara vremena Eduarda Galića krajem siječnja stiže u domaća kina

Publika će film redatelja Eduarda Galića i scenarista te producenta Dominika Galića, premijerno prikazanom na  65. Pulskom filmskom festivalu, u kinima diljem zemlje moći pogledati od 31. siječnja. 

'Film možemo definirati kao zagrebački, odnosno kvartovski, a kroz priču o odrastanju dvojice prijatelja na prijelazu u novi milenij problematizira se tema aktualna i četvrt stoljeća kasnije – jesu li bolje odabrali oni koji su u potrazi za boljim sutra napustili Hrvatsku ili oni koji su ostali. Svaka opcija za sebe nosi i pozitivne i negativne strane, dileme i izazove, a na nama je bilo da ih nastojimo što bolje prikazati u svakom svjetlu, jer je to nešto što se svakodnevno događa oko nas', rekao je o filmu producent i scenarist, Dominik Galić.

U novom dugometražnom igranom filmu redatelja Eduarda Galića glume Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić,  Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Denis Bosak, Žarko Potočnjak i Karlo Mlinar. Posebno mjesto zauzima ime nedavno preminulog glumačkog doajena Ive Gregurevića, kojem je ovo jedna od posljednjih uloga u impresivnom glumačkom nizu. Scenarist i producent filma je Dominik Galić, direktor fotografije je Dario Hacek, dok su za montažu i zvuk zaduženi Ivan Zelić i Stjepan Lučić. Film je nastao u produkciji Umjetničke organizacije Missart uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Film u kinodvorane dolazi 31. siječnja, a studenti će ga pretpremijerno moći pogledati 17. siječnja u zagrebačkoj Pivani na adresi Ilica 222. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Za ona dobra stara vremena

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.