Večeri animacije u Tuškancu: Najbolji naslovi s festivala u Annecyju

U kinu Tuškanac u utorak 11. lipnja prikazat će se devet kratkometražnih animiranih filmova koji su se prikazali na prošlogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju. Projekcije se prikazuju s početkom u 19 sati, u sklopu programa Večeri animacije koje organizira Međunarodna organizacija animiranog filma Hrvatska. 

Među naslovima koji će se prikazati na Večerima animacije je i film hrvatskog autora Veljka Popovića Biciklisti koji je na Međunarodni festivalu animiranog filma u Annecyju 2018. osvojio posebno priznanje žirija. 

Selektori programa 'Večeri animacije: Najbolje od Annecyja 2018' izabrali su naslove iz cijeloga svijeta, od kojih su neki i višestruko nagrađivani filmovi.

Festival animiranog filma Annecy u malom gradiću u Francuskoj na obali istoimenog jezera jedan je od najstarijih i najznačajnijih festivala za animatore, studente i profesionalce diljem svijeta. Godinama su Animafest i Annecy usko surađivali organizirajući jedne godine festival u Zagrebu, a sljedeće u Annecyju. Od šezdesetih godina, uz festival koji okuplja umjetničku animatorsku scenu, organizira prezentacije, masterclassove, izložbe i slično, formirao se i značajan sajam za industriju, prezentaciju softwera, regrutaciju, press konferencije i pitcheve.

ASIFA, međunarodna organizacija animiranog filma, osnovana je 1960. baš na festivalu u Annecyju.

 Program:  

1. Bom Dia Rio, Gobelins, 2018., Francuska, 40’’
2. Vikend, Trevor Jimenez, 2017., SAD, 15’17’’
3. Hibridi, Florian Brauch, Matthieu Pujol, Kim Tailhades, Yohan Thireau i Romain Thirion, 2017., Francuska, 6’22’’
4. Jaje, Martina Scarpelli, 2018., Francuska / Danska, 12’07’’
5. Biciklisti, Veljko Popović, 2018., Hrvatska / Francuska, 7’19’’
6. Beživotan, Lucia Bulgheroni, 2018., Ujedinjeno Kraljevstvo, 8’
7. Roštilj, Jenny Jokela, 2017., Ujedinjeno Kraljevstvo, 5’44’
8. Nakon posla, Luis Usón i Andrés Aguilar, 2017., Ekvador, Španjolska, Peru, 6’12’’
9. Bloeistraat 11, Nienke Deutz, 2018., Belgija / Nizozemska, 9’41’’

Program organizira ASIFA Hrvatske u partnerstvu sa Hrvatskim filmskim savezom i kinom Tuškanac, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Više o program pronađite na Facebook stranici

Naslovna fotografija: scena iz filma Biciklisti

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.