Večeras premijera Visoke modne napetosti

Premijera art-komedije Visoka modna napetost redatelja Filipa Šovagovića održat će se večeras (25. studenog) u 20 sati u Cineplexxu Centar Kaptol. Glavne uloge u filmu tumače Goran Navojec, Mijo Jurišić, Bojan Navojec i Marija Škaričić, a u manjoj ulozi pojavljuje se i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Film je nastao u produkciji kuće Zona Sova.
 

Visoka modna napetost drugi je dugometražni igrani film Filipa Šovagovića. Radi se o art-komediji smještenoj na mali dalmatinski otok, koja prati nastojanja njegovog načelnika da mjestu osigura status grada. Kako bi u tome uspio, potrebno je podići broj stanovnika s 99 na potrebnih 100, a rješenje vidi u dolasku slavnog talijanskog modnog dizajnera koji sa svojim najdražim modelom doplovljava u mjesto. No stvari će se oteti kontroli.

Osim što potpisuje režiju, Filip Šovagović je producent i autor glazbe, a scenarij je napisao s Ivicom Đikićem i Robertom Perišićem. Glavne uloge u filmu odigrali su Goran Navojec, Mijo Jurišić, Marija Škaričić i Bojan Navojec, ostale uloge tumače Leon Lučev, Bojana Petrović, Marijana Mikulić, Miran Kurspahić, a u manjoj se ulozi pojavljuje i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.


Prizor iz filma Visoka modna napetost

Direktor fotografije je Mirko Pivčević, montažerka je Dafne Jemeršić, autorica scenografije je Veronika Radman, a za kostimografiju su se pobrinule Marita Ćopo i Zorana Mejić. Za ton je bio zadužen Damir Valinčić, a autorica maske je Tina Jesenković. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Visoka modna napetost premijerno je prikazana u Nacionalnom programu 60. Festivala igranog filma u Puli, a na ovogodišnjem Vukovar Film Festivalu Goran Navojec osvojio je Nagradu Krsto Papić za poseban pojedinačni doprinos u hrvatskom filmu.

Premijera filma održat će se večeras u 20 sati u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol, a u redovnu distribuciju kreće u četvrtak, 28. studenog. Distributer filma je Continental film.

Naslovna fotografija: Bojan Navojec u filmu Visoka modna napetost

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.