Večeras predstavljanje knjige Eros na filmu Irene Škorić

Večeras u 20 sati u dvorani MM centra (Savska 25) u sklopu 22. Dana hrvatskog filma održat će se predstavljanje knjige Eros na filmu Irene Škorić. O knjizi će govoriti autor predgovora i filmski kritičar Boško Picula, filmski kritičar i povjesničar Daniel Rafaelić te autorica knjige Irena Škorić. Izdavač je Artizana film iz Zagreba.

Eros na filmu posvećen je analizi dvaju filmskih naslova: Praznika u Rimu (Roman Holiday, 1953) Williama Wylera i Poštar uvijek zvoni dvaput (The Postman Always Rings Twice, 1981) Boba Rafelsona.

Boško Picula o knjizi je rekao sljedeće: Irena Škorić u svojoj knjizi vrlo strastveno, filmofilmski predano i uzastopce proživljava izabrane naslove. Tako različite, a tako slične. Od kadra do kadra, od scene do scene, od jednog do drugog dijaloga i interakcije likova. Osjećaji, pogledi, poljupci, vođenje ljubavi - sve to u ovoj britkoj analizi dobiva novi filmski život, ali i život kakav je imanentan istinskim poklonicima filmova i filmskih likova kao naših stvarnih i priželjkivanih alter ega. Je li Irena Škorić pritom više poput lika Jessice Lange u Poštaru ili lika Audrey Hepburn u Prazniku, čitatelji će sami zaključiti nakon pročitanog teksta. I ostati iznenađeni odgovorom. Jer je upravo to i ova knjiga - štivo puno emocija, iznenađenja i erosa - dovoljno za svako novo čitanje. I za svako novo gledanje ovih filmova.

Izdavač knjige je Artizana iz Zagreba.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.