Uzbuna na zelenom vrhu u kinima od 26. siječnja

Jesu li Koko i družina uspjeli riješiti nove slučajeve misterioznih razbojstava koja su narušila ljetnu prazničku idilu na Zelenom vrhu hrvatska publika saznat će 26. siječnja kada film kreće u kinodistribuciju.

Uzbuna na Zelenom Vrhu prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića - Koka prije njegova preseljenja u Zagreb i vraća gledatelje na sam početak njegovih pustolovina. U filmu se otkriva kako je Koko postao detektiv i kako je sa svojom družinom uspio riješiti prve slučajeve misterioznih razbojstava koja su narušila ljetnu prazničku idilu na Zelenom Vrhu.

Nove avanture Koka stižu na velika platna 26. siječnja, a radnja se odvija u vrijeme prije Koka i duhova. Uzbuna na Zelenom Vrhu svojevrsni je prednastavak popularnog serijala dječjih detektivskih filmova o Koku (Koko i duhovi, Zagonetni dječak i Ljubav ili smrt), nastalog prema romanima Ivana Kušana. Riječ je o prvom dječjem filmskom serijalu u Hrvatskoj, a filmove o Koku u domaćim kinima dosad je pogledalo više od 200.000 gledatelja.

Režiju novog nastavka serijala potpisuje redateljica Čejen Černić, a scenarij je napisala Hana Jušić. Umjetnički supervizor projekta je Daniel Kušan, direktor fotografije Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan

Koka glumi Marko Tocilj, a uz njega se u filmu pojavljuju Alex Rakoš (Tomo), Jan Pentek (Žohar), Tin Gregorić (Božo), Jakov Piljek (Crni), Lucija Philips (Emica), Sara Čolaković (Marica), Toma Serdarević (Ivo), Dora Bilić (Nina), Dijana Vidušin (Kokova mama) i Ozren Grabarić (Kokov tata).

Više o filmu možete saznati na njegovoj službenoj internetskoj stranici. Djeci je pak namijenjena Facebook stranica, na kojoj se mogu pronaći interaktivne igre i ostali dodatni sadržaji.

Film proizvodi Kinorama, a distribuirat će ga 2i Film. Razvoj projekta podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Program Kreativna Europa - potprogram MEDIA, dok je proizvodnju filma podržao Hrvatski audiovizualni centar.

Naslovne fotografije: kadrovi iz filma Uzbuna na Zelenom Vrhu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.