Uskoro ističe rok za prijavu filmova na 35. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu

35. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu (Francuska) održat će se od 1. do 9. veljače 2013. 14. listopada 2012. je zadnji rok za prijavu kratkometražnih igranih, animiranih, dokumentanih ili eksperimentalnih filmova dovršenih u 2012. godini u program festivala.

Maksimalno trajanje filmova koji se prijavljuju na festival je 40 minuta. Zadani formati prikazivanja filma su 35mm, DCP i Quicktime. Naknada za prijavu se ne plaća.

Za vrijeme trajanja 35. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se i 28. filmski sajam kratkometražnog filma. Sajam kratkometražnog filma, između ostalog, nudi i uslugu digitalne videoteke (Digital Video Library), kojom se mogu koristiti akreditirani gosti sajma (festivalski selektori, TV kupci, distributeri, prodajni agenti i dr.).

Digitalna videoteka omogućuje gledanje filmova koji su prošli festivalsku selekciju, ali i svih filmova prijavljenih na Festival. Usluga digitalne videoteke omogućuje filmskim profesionalcima pristup filmovima za vrijeme trajanja, ali i šest mjeseci nakon završetka sajma. Producenti koji su film prijavili na sajam dobivaju izvještaj s popisom i kontaktima profesionalaca koji su njihov film pogledali, kako bi mogli sami nastaviti daljnju komunikaciju.

U digitalnu videoteku uvrštavaju se isključivo filmovi prijavljeni za festivalsku selekciju Clermont-Ferrand filmskog festivala, a naknada za uvrštenje u program sajma, odnosno digitalne videoteke se ne plaća. Dodatne informacije o prijavama i programima Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu nalaze se na službenim stranicama Festivala.

Pravilnik i prijavnica mogu se pronaći na ovom linku.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.