Udruga 'Izvan fokusa' raspisala natječaj za kratkometražne studentske filmove

Pet do deset tisuća kuna i produkcijsku i savjetodavnu podršku dobit će najmanje jedan kratkometražni igrani film sa zanimljivim režijskim konceptom i inovativno ispričanom pričom. Rok za prijavu na natječaj je 12. veljače 2019., a razmatrat će se samo prijave studenata preddiplomskih studija umjetničkih akademija.

Obvezna dokumentacija koju on line prijavnica za natječaj sadrži je: sinopsis (kartica teksta), redateljska koncepcija (dvije kartice teksta), moodboard, životopisi redatelja/ice i producentica/ice i popis produkcijskih potreba/zahtjevnosti. Prijavnica se nalazi na ovoj poveznici

Stručni žiri, kojeg čine redatelj Jure Pavlović i producent Danijel Pek će na temelju pristiglih prijava odabrati projekte koji će ući u uži krug. Za sve odabrane projekte 20. veljače bit će organiziran finalni pitching. Svaki projekt predstavit će redateljsko-producentski tim kroz 7 minuta za prezentaciju, a 7 minuta za pitanja.

Gospodarska djelatnost udruge Izvan fokusa registrirana je u ožujku 2018. godine kroz poduzeće Izvan fokusa d. o. o. za pružanje audiovizualnih usluga i drugih djelatnosti kreativnih i kulturnih industrija, a profit poduzeća ulaže se u projekte udruge Izvan fokusa te općenito za potporu zajednici. 

Donacijski program 'U fokusu' za sufinanciranje raznih aktivnosti mladih umjetnika sadrži osim nedavno otvorenog natječaja pod nazivom 'Filmske kovanice' još dva segmenta; stipendijski natječaj 'Džeparac' i edukativni program okupljanja mladih umjetnika na razmjenu znanja pod nazivom 'Henganje'.

Više informacija o programu 'U fokusu' potražie na stranici udruge Izvan fokusa.
*dio teksta preuzet je s Hine

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.