U Zagrebu počinje međunarodna Pitcher Perfect radionica

U petak, 27. rujna, počinje međunarodna filmska radionica Pitcher Perfect, pod vodstvom kanadske konzultantice Jan Miller. Trodnevno događanje održat će se u DoubleTree by Hilton hotelu, u organizaciji produkcijske kuće Četiri film i udruge Otvorena medijska grupacija, koje predvodi producentica Anita Juka.

Osim Jan Miller, međunarodne konzultantica za kanadsku udrugu proizvođača medija – CMPA, direktorica Trans Atlantic Partnersa (TAP) te više međunarodne suradnice za predstavljanje njemačkog Erich Pommer instituta, gostuju i Katie Mustard, jedna od najvažnijih producentica mlađe generacije prema izboru časopisa Variety i producentica platforme Netflix te Mimi Steinbauer, predsjednica distributerske tvrtke Radiant Films International, suradnica na nizu Oscarom nagrađenih filmova kao što su Gospodar prstenova, Matrix, Narednik James i mnogim drugima. 

Na radionici će prisustvovati osam producenata iz cijele Europe, koji su izabrani putem javnog natječaja. Radi se o producentima koji razvijaju nove dugometražne igrane filmove, a žele unaprijediti znanje o prezentaciji projekta, uvježbati svoj pitch te naučiti kako u kratkom vremenu zainteresirati strane donatore i partnere da investiraju novac i vrijeme baš u njihov projekt.

Ovu radionicu podržali su Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Kanade u Hrvatskoj, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja te Grad Zagreb, kao i Vinodol, Korkyra, Biblos i Sofra Point.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.