U Zadru održana premijera animiranog filma 1202

U subotu 23. studenog, povodom Dana grada Zadra, u prepunoj dvorani kina Zona u Kneževoj palači u Zadru, održana je svečana premijera animiranog filma 1202 uz prisustvo autorske ekipe. 

1202 je ekranizacija istoimenog romana autora Frane Herende o križarskoj opsadi Zadra. Film, osim toga, prati i ljubavnu priču viteza i bogumila Maja i predstojnice benediktinskog samostana Kjonije koji u vrtlogu razaranja, u tajnim podzemnim hodnicima koji vode do mora nalaze spas od pošasti i jedini su svjedoci opustošenog grada. 

Animirani film producirao je Damir Terešak (Maxima Film). Scenarij je pisala Maja Gregl, a film je režirao Tomislav Gregl. Scenografiju je kreirao Ante Strinić, likove je dizajnirao i animirao Dario Kukić, umjetnički direktor je Tihoni Brčić, a dizajneri zvuka su Bojan Kondres i Žana Lončarić. Glazbenu kulisu skladao je Darko Hajsek

Na premijeru u kinu Zona, film 1202 predstavljali su Frane Herenda, Tomislav Gregl, Tihoni Brčić i Ante Strinić. 

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zadra. 

Naslovne fotografije: premijera filma 1202 u kinu Zona
(*autor fotografija je Jerolim Vulić)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.