U Slavonskom Brodu počinje 6. izdanje Festivala Novih

Od 8. do 10. rujna u Slavonskom Brodu održat će se 6. izdanje Festivala Novih – festivala dokumentarnog filma, koji ove godine prikazuje 16 dugometražnih i kratkometražnih naslova iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske.

Festival će otvoriti film brodske autorice Olje Terzić Strah od nepoznatog, koji govori o tranzitnom kampu za migrante u Slavonskom Brodu.

Od hrvatskih naslova prikazuju se još Središte vremena i Iskrice, oba u režiji Željka Sarića, Črvi - football fans Tina Borovčaka, Legenda o Veroniki Desinićkoj u režiji Ljiljane Šišmanović i Davora Borića, Bike Adventures of Hlapich and Lima - First Journey Berislava Petrovića, Ljubav se ne trži Davora Borića i Hudo vreme Anje Strelec i Tomislave Jukić.

O najboljem filmu odlučivat će žiri u sastavu Ivana Imrešković, Mladen Damjanović i Silvio Stilinović, a svoje će glasove moći dati i publika preko listića. Na zatvaranju festivala bit će prikazan dokumentarni film Ramadan u režiji filmske družine BezVizije i u produkciji SBfilma.

Projekcije se održavaju u Centru mladih, a ulaz je besplatan. Raspored potražite na službenoj stranici festivala.

Naslovna fotografija: Iskrice

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.