U Cannesu održana premijera dugometražnog animiranog dokumentarnog filma Chris the Swiss

 Film je prikazan u dvorani Espace Miramar, a projekciji je prisustvovala i filmska ekipa.

Chris the Swiss selektiran je u program 'Tjedan kritike' ('La Semaine de la Critique'), najstariju paralelnu sekciju Filmskog festivala u Cannesu koja se ove godine održava po 57. puta, a u sklopu koje se prikazuju prvi ili drugi igrani filmovi redatelja iz cijeloga svijeta. Radi se o švicarsko-hrvatsko-njemačko-finskoj koprodukciji (hrvatski koproducent je Siniša Juričić, Nukleus film), debitantskom dugometražnom ostvarenju redateljice Anje Kofmel koja potpisuje i scenarij. Okosnica priče i predložak za subjektivno ispričani animirani film je smrt mladog švicarskog novinara Christiana Würtenberga, koji je ubijen tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji.

U programu 'Tjedan kritike' ('La Semaine de la Critique') u subotu je prikazana i grčko-hrvatska manjinska koprodukcija Treća vrsta redatelja Yorgosa Zoisa koji je ujedno i koscenarist filma uz Konstantinu Kotzamani. Hrvatski koproducent ovog kratkometražnog igranog filma također je Siniša Juričić (Nukleus film).

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

Naslovne fotografije: prizor iz filma Chris the Swiss

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.