Tri domaća projekta na prvom Europskom žanrovskom koprodukcijskom marketu

U sklopu ovogodišnjeg Tallinn Black Nights Film Festivala, od 24. do 28. studenog održat će se i prvi Europski žanrovski koprodukcijski market u organizaciji Black Nights (Tallinn), Night Visions (Helsinki), Screen Division (Pariz) i Fantastic Zagreba.

U Estoniji će se tako kroz pet dana treninga, panel diskusija i pitching foruma, između ostalih, predstaviti i tri hrvatska koprodukcijska projekta u razvoju: hrvatska produkcija Blok 62, norveško-hrvatska koprodukcija Albino i srpsko-hrvatsko-slovenska koprodukcija Multilingual.
 
Režiju i scenarij filma Blok 62 potpisuje Vanja Vascarac, a riječ je o retro horor trileru smještenom u Jugoslaviji 1962. godine koji govori o seriji bizarnih samoubojstava u novoizgrađenom socrealističkom stambenom bloku. Neobičan tim istražitelja sastavljen od predstavnika katoličke crkve i komunističkih tajnih službi počinje sumnjati u demonsko prisustvo. Producent filma je Srđan Krnjaić, a za produkciju su zaduženi Vertigo i Revolver. 
 
Albino govori o taksistu koji s prijateljima zaglavi u kolibi na snijegom zametenoj planini, a kojeg optužuju za ubojstvo. Sve što čini da bi se oslobodio sumnje samo pogoršava njegovu situaciju... Scenarij potpisuje Norvežanin Gjermund Gisvold, režiju Nevio Marasović, a producent filma je Danijel Pek. Za produkciju je zadužena Antitalent produkcija iz Zagreba.
 
Neo-noir Multilingual progovara o dva najbolja prijatelja Srbina koja su primorana vratiti se u svijet kriminala koji su davno napustili nakon što su nesretnim nizom okolnosti ubili švercera droge Albanca. Scenarij potpisuje Miloš Radović iz Srbije, producentica je Tea Korolija, a režiju potpisuje Nevio Marasović. Producentska kuća LeSpot iz Srbije zadužena je za produkciju.
 
Filmove će na pitchingu tijekom industry dana u Tallinnu predstaviti Vanja Vascarac, Nevio Marasović i Tea Korolija. Uz njih, na dva panela ispred Media Deska Hrvatske sudjelovat će Martina Petrović, dok je suosnivač i ravnatelj Fantastic Zagreba Stjepan Hundić zadužen za predstavljanje projekta Europski žanrovski koprodukcijski market.
 
Tijekom marketa održat će se panel diskusije vezane uz prodaju, promociju i festivalsku strategiju, radionice koje se bave 'pričanjem priče' i razvojem posla, networking događaji, sastanci 'jedan na jedan' i pitching forum za projekte u razvoju kakvi su i ovi ranije navedeni.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.