The Show Must Go On Nevija Marasovića uskoro u hrvatskim kinima

Splitskom premijerom 26. travnja u domaća kina dolazi dugoočekivani film Nevija Marasovića The Show Must Go On. Film kojim je prošle godine otvoren Festival igranog filma u Puli prvi je dugometražni igrani mladog režisera Nevija Marasovića. Na spomenutom festivalu nagrađen je Zlatnom arenom za najbolji scenarij i Zlatnom arenom za specijalne efekte, nagradom kritike Oktavijan za najbolji film i nagradom Breza za najboljeg debitanta. 

Ujedno, The Show Must Go On je treći domaći film znanstveno-fantastičnog žanra nakon Izbavitelja (1976.) Krste Papića i Gostiju iz galaksije (1981.) Dušana Vukotića. The Show Must Go On u potpunosti je snimljen i prikazuje se u digitalnoj tehnologiji.

Radna filma smještena je u Zagrebu desetak godina u budućnosti i prati uspješnog i ambicioznog producenta reality showa Housed, Filipa Dogana (Sven Medvešek). Show Housed, formom i sadržajem nalik na Big Brother, traje 180 dana za kojih šest ljubavnih parova boravi u reality show kući sagrađenoj za tu priliku. Kako tijekom trajanja showa, vani započne globalni rat, koji za kratko vrijeme pretvara cijelu Europu u bojno polje, Filip Dogan usmjerava sve svoje napore kako bi sačuvao natjecatelje od istine o vanjskome svijetu.

Nevio Marasović je tvorac popularne serije Instruktor, a dosad je snimio preko 40 reklamnih spotova. Scenarij za The Show Must Go On počeo je pisati prije više od četiri godine kao kratku studentsku vježbu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Tijekom snimanja od 45 dana u ljeto 2008. film je anticipirao predmete i događaje koji su danas dio naše stvarnosti poput; iPad-a, žene premijerke ili ulaska Hrvatske u NATO savez.

Posljednji reality show na svijetu turneju po Hrvatskoj započinje premijerama 26. travnja u Splitu, 27. travnja u Zagrebu i 28. travnja u Osijeku. Film distribuira Continental film.
 

Službenu stranicu filma možete pronaći ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.