The Saturday Sessions: masterclass Laurie Hutzler u Zagrebu

eQuinoxe Europe započinje s novim tromjesečnim masterclass programom naziva The Saturday Sessions koji će se održati u različitim europskim gradovima. Prvo događanje je planirano u subotu, 30. studenog 2019. od 9.30 do 16 i 30 sati u prostoru Hrvatskog novinarskog društva u Novinarskom domu (Perkovčeva ul. 2, Zagreb). 

'The Saturday Sessions' obuhvatit će različite scenarističke teme počevši od predavanja američke medijske savjetnice Laurie Hutzler u Zagrebu o potrebi razvijanja uvjerljivih likova u scenariju ('Emocionalni alati: Dođite do srži priče!') i nastavit će se tijekom prvog tromjesečja 2020. u München s predavanjima Davida Mageea, dvostruki kandidat za prestižnu nagradu Oscar (Pijev život, Marry Poppins, Pronalazak Neverlanda).

Laurie Hutzler već dugi niz godina surađuje s profesionalcima iz industrije zabave tijekom razvoja igranih filmova i različitih formata televizijskih programa kako za domaće tako i za međunarodno tržište. Radila je kao kreativni savjetnik za dobitnike Oscara Nicka Parka i Steve Boxa u Aardman Animation Studios i kao savjetnik za priču i karaktere na BBC-u, Channel 4, ITV, talkback THAMES, Mersey Television / Lime Pictures i Aardman Animation Studio (UK). Zatim za tvrtke Pixar, Disney i Dreamworks (SAD), Endemol Nizozemska (NL), RTL, Wiedemann & Berg i Grundy UFA (Njemačka), GloboMedia (Španjolska) i TNT (Rusija). Bila je savjetnica za Endemol i FreemantleMedia u raznim scenarističkim i zabavnim formatima u Velikoj Britaniji, Europi i Australiji, kao i savjetnica za scenarije u brojnim nagrađivanim igranim filmovima.

Laurie je dugi niz godina predavala o pisanju i kreiranju scenarija u sklopu programa MFA u filmskoj školi na UCLA-u kao i  za Kraljevski književni fond u Cambridgeu u Engleskoj, Sorbonne u Parizu, Royal Holloway College, Sveučilištu u Londonu, DFFB filmskoj školi u Berlinu i IFS školi filma u Köln-u.

Masterclass Zagreb 2019. 'Emocionalni alati: Dođite do srži priče!' realiziran je u suradnji s udrugom Otvorena medijska grupacija – O.M.G., uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Predavanje je otvoreno za javnost i predviđeno je naročito za pisce, studente, filmske i medijske profesionalce, istodobno promičući medijsku pismenost u zajednici i društvu.

Cijena sudjelovanja na masterclassu za hrvatske državljane iznosi 200 kuna, dok je za inozemne sudionike cijena 150 eura. Prijavu za sudjelovanje možete poslati putem e-maila: office@equinoxe-europe.org

Ciljevi eQuinoxe Europe, od svog osnutka 2001. godine, su poticanje temeljitijeg razvoja scenarija za filmske produkcije i izgradnja profesionalnih mreža između europskih i međunarodnih filmskih stvaralaca. Do danas je eQuinoxe Europe podržao preko 220 pisaca, scenarista i producenta iz 23 zemlje koji su osvojili brojne međunarodne nagrade.

Sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: Laurie Hutzler
(*fotografija je preuzeta s portala versfilmentv.nl)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.