Svjetska premijera filma Mezostajun u kinu Tuškanac

U nedjelju, 10. lipnja, u 21 h u Tuškancu prikazat će se tri nova filma redatelja Ivana Ramljaka. Program traje 72 minute, a nakon projekcije autor će odgovarati na pitanja publike. Ulaz na program je besplatan. 

Uz svjetsku premijeru filma Mezostajun, publika će dobiti priliku premijerno pogledati i filmove Dom boraca te Brodovi i dalje ne pristaju.

Dokumentarno-eksperimentalni film Mezostajun istražuje spacijalni i vremenski odnos stanovnika mediteranskog gradića prema javnom prostoru, koji se mijenja sukladno godišnjem dobu. Kombinirajući elemente ljeta i zime, u percepciji gledatelja nastaje jedan novi prostor – 'mezostajun'. Film će svoju svjetsku premijeru imati upravu u nedjelju, 10. lipnja, u kinu Tuškanac.

Dokumentarni film Dom boraca prati sudbinu nekadašnjeg Doma boraca narodnooslobodilačkog rata i omladine Jugoslavije, kojeg je komunistička vlada izgradila 1974. godine u Titovom rodnom selu, Kumrovcu. Ubrzo nakon raspada Jugoslavije Spomen-dom je zatvoren te je skoro tri desetljeća kasnije Dom i dalje bez svrhe. Ipak, neki Borci su još uvijek tamo. Svoju svjetsku premijeru film je imao ove godine u natjecateljskom programu najvećeg francuskog festivala dokumentarnog filma - Cinéma du Réel, koji se održava u Parizu u legendarnom muzeju Centre Georges Pompidou, dok je film Brodovi i dalje ne pristaju svoju svjetsku premijeru imao prošle godine na festivalu I mille occhi u Trstu. 

Filmovi su na rasporedu u kinu Tuškanac 10. lipnja s početkom u 21 h. Program traje 72 minute, a nakon projekcije autor će odgovarati na pitanja publike.

Ulaz na projekciju je besplatan, a dodatne informacije možete pronaći na stranici kina Tuškanac

Naslovne fotografije: scene iz filmova Mezostajun, Dom boraca

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.