'Svetlosne razglednice': presjek suvremenog eksperimentalnog filma iz Hrvatske

Teorija koja Hoda [TkH], u suradnji s Domom omladine Beograda i Multimedijalnim institutom iz Zagreba, pokrenula je 2014. godine filmski festival koji se bavi suvremenim praksama eksperimentalnog i umjetničkog filma.

Osnovna ideja je da svake godine u fokusu bude jedan/na od najznačajnijih i još uvijek aktivnih autora/ica koji svoje radove smještaju u polje filmskog eksperimenta, odnosno specifična scena eksperimentalnog filma koja se veže uz rad dotične/og autora/ice. Cilj festivala je da kreira umjetničku i edukativnu platformu za predstavljanje i promociju inovativnih i radikalnih filmskih praksi.

Četvrto izdanje festivala pod nazivom 'Svetlosne razglednice' predstavit će veliki dio opusa autorice Ane Hušman, koja s naše umjetničke scene donosi jedan od danas najzapaženijih glasova eksperimentalnog filma u post-jugoslavenskom kulturnom prostoru. Uz Anu Hušman koja je u fokusu ove godine, prikazat će se i najnoviji radovi Ivana Faktora, Borisa Poljaka i Vladislava Kneževića te time napraviti kratak i žustar presjek suvremenog eksperimentalnog filma iz Hrvatske.

Više o programu možete saznati na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.