Svećenikova djeca u Njemačkoj i Austriji zaradila preko 390 tisuća dolara

Film Svećenikova djeca redatelja Vinka Brešana prvi je hrvatski film od osamostaljenja koji je ušao u redovnu distribuciju u kinodvorane u Njemačkoj i Austriji, gdje je tijekom kolovoza ostvario ukupnu bruto zaradu od preko 390 tisuća dolara.

Prema podacima koje je objavila internetska stranica Box Office Mojo, koja prati distribuciju filmova u svim zemljama svijeta, Svećenikova djeca su od 7. do 24. kolovoza u njemačkim kinima ostvarila bruto zaradu od 290 tisuća dolara, dok je od 7. do 31. kolovoza film u Austriji ostvario bruto zaradu od preko 100 tisuća dolara.

Film se u u ove dvije zemlje distribuira pod naslovom Gott Verhüte.

Svećenikova djeca redatelja i scenarista Vinka Brešana nastala su po motivima istoimene drame Mate Matišića, u produkciji Interfilma i koprodukciji Zillion Films iz Srbije. Podsjetimo, film je otkupljen za prikazivanje u 29 zemalja svijeta, a samo u Brazilu ostvario je bruto prihod od 170 tisuća dolara.

Svećenikovu djecu je u hrvatskim kinima vidjelo preko 158 tisuća gledatelja, međunarodnu premijeru je imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, a osvojio je i nominaciju Europske filmske akademije za najbolju komediju 2013. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.