Svečana premijera filma Riba ribi grize rep Nevena Hitreca

U četvrtak 2. travnja, u 20 sati, u zagrebačkom kinu Tuškanac održat će se svečana premijera dokumentarnog filma Riba ribi grize rep, u režiji Nevena Hitreca i produkciji Hrvatskog filmskog saveza.

Hitrecov dokumentarac Riba ribi grize rep satirično govori o svim nesavršenostima mlade demokracije, koje su se nadvile nad mandat Predsjednika ribičke udruge „Štuka“. U idiličnom okružju netaknute prirode, uz roštilj kraj drvene brvnare, Predsjednik i članovi udruge pokušavaju locirati probleme i odlučnom akcijom pomaknuti stvari s mrtve točke. Problemi se gomilaju, rješenja kasne, a demokratska većina šuti. „Kako u takvim uvjetima ići naprijed? Možda je rikverc dobar smjer?“ pitanja su na koja nastoji odgovoriti Hitrec, uz zaključak: „Oh,  demokracijo, tko te samo izmislio?!“

Redatelj filma je Neven Hitrec, koji uz Davora Šišmanovića potpisuje i scenarij filma, direktor fotografije je Dragan Marković Markoni, montažu potpisuje Slaven Zečević, a glazbu je skladao Darko Hajsek. Producentica je Vera Robić Škarica.

Nakon projekcije okupljene očekuje prigodni koktel i razgovor s ekipom i protagonistima filma, koji će voditi Ivan Ramljak.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.