Svečana premijera filma Odisej večeras u Kinoteci Zlatna vrata

Projekciji će prisustvovati i državni tajnik Krešimir Partl, gradonačelnik grada Splita Andro Krstulović Opara te ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić. Ulaz je slobodan, a ulaznice (za rezervaciju mjesta) podižu se na blagajni Kinoteke u Dioklecijanovoj 7, danas od 16.30 sati.

Filmskom manifestacijom 'Dan neovisnih kina', koju organiziraju Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar, u 35 kina širom zemlje danas se obilježava 3. rođendan Kino mreže. Središnje događanje bit će svečana premijera biografske avanture Odisej u Kinoteci Zlatna vrata na kojoj će gledatelji moći besplatno uživati u filmu posvećenom životu i radu legendarnog oceanografa Jacquesa Cousteaua, prisjetiti se njegovog posjeta Splitu u studenom 1977., ali i saznati sve o snimanju u Hrvatskoj 2015. godine.

Okupljenima će se obratiti državni tajnik Krešimir Partl, gradonačelnik grada Splita Andro Krstulović Opara te ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić.

Odisej donosi presjek događaja gotovo 30 godina iz Cousteauovog (Lambert Wilson) života, a dramsku okosnicu osim čuda podvodnog svijeta čini odnos sa suprugom Simone (Audrey Tautou) te dvojicom sinova, od kojih tragično stradalog Phillipea glumi Pierre Niney. Film je nagrađen francuskom nagradom César za najbolji zvuk te je nominiran za nagradu Globe de Cristal za najboljeg muškog glumca (Lambert Wilson) i žensku glumicu (Audrey Tautou). Režiju potpisuje Jérôme Salle.

Ulaz na projekciju je slobodan, a ulaznice (za rezervaciju mjesta) se podižu na blagajni Kinoteke u Dioklecijanovoj 7) od 16 30  sati. Za dodatne informacije nazovite 021 361 524.

Naslovna fotografija: prizori iz filma Odisej

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.