Sudar u dvorcu Arsena Oremovića nominiran za Independent Music Awards

Dokumentarni film Sudar u dvorcu Arsena Oremovića nominiran je za američku nagradu Independent Music Awards u kategoriji video programa – duga forma. U ovoj su kategoriji nominirana četiri filma, a o najboljem će, kao i u drugim kategorijama posvećenim izdanjima neovisnih izvođača iz cijelog svijeta, odvojeno odlučivati publika i stručni žiri u kojem su neka od vrlo poznatih imena: Suzanne Vega, Meshell Ndegeocello, Shelby Lynne, “Weird Al” Yankovic, Chris Wood & Oliver Wood (The Wood Brothers) i drugi.

Dokumentarac Sudar u dvorcu, u produkciji Interfilma i Karpo Medie, govori o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje u Hrvatskom zagorju. Dok snimaju album i hvataju prirodnu jeku u 'ozvučenom' dvorcu, klavirist i bend svojom razigranom, originalnom i začudnom glazbom stvaraju prikladan soundtrack za neobičnu priču vlasnice raskošnog dvorca koja u njemu živi 'poput prosjaka'...

Sudar Percussion i Matej Meštrović također su nominirani na Independent Music Awards u kategorijama najboljeg instrumentalnog albuma (Eat Suite), produkcije (Branimir Mihaljević), omota (Sergej Bulić), postera (Sergej Bulić) i proizvoda (Sergej Bulić za Eat Suite shaker).

Sudar u dvorcu dosad je prikazan na raznim festivalima u zemlji i inozemstvu: DORF Vinkovici (posebna nagrada žirija), Thessaloniki Documentary Film Festival, MUVI Lisboa '14, Zagreb Dox, Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto...

Više informacija možete naći na stranici Independent Music Awards.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.