Štriguni na koprodukcijskom marketu u Monteralu

Dugometražni igrani film Štriguni, redatelja Alda Tardozzija sudjelovat će na međunarodnom koprodukcijskom marketu Frontieres, za vrijeme Fanstasia film festivala od 21. do 24. srpnja u Montrealu (Kanada). Frontieres povezuje Sjevernu Ameriku s Europom, a fokusiran je na produkciju i financiranje žanrovskog filma.

Štriguni su triler/horor film inspiriran autentičnom istarskom narodnom predajom. Koristeći se bogato zabilježenom narodnom baštinom, priča gledatelja uvlači u zaplet o zločinu koji u sebi od početka ima prisutnost misterioznih sila koje istražuju akteri filma, ali i gledatelj. Postavljaju se pitanja o realnom i nadrealnom, dobru i zlu, prirodnom i neprirodnom... Film nudi jedno rješenje drevnih misterija središnje Istre kroz potragu za nestalim djetetom ispričan iz perspektive običnog čovjeka. 

Projekt Štriguni koji nastaje u produkciji Produkcije Živa, dobio je potporu programa MEDIA te potporu HAVC-a za razvoj scenarija. Na koprodukcijskom marketu u Montrealu sudjelovat će redatelj Aldo Tardozzi i producentica Barbara Jukopila.

Ovaj koprodukcijski market osnovan je 2012. godine, a od tada se održava dva puta godišnje – u Montrealu za vrijeme Fatasia film festivala te u Briselu za vrijeme Brisel Fantastic međunarodnog filmskog festivala. Frontieres je postao važno mjesto sastanka za filmske profesionalce koji traže koproducente i financijere za svoje žanrovske filmove. 

Svake godine biraju se projekti koji predstavljaju inovaciju i donose novu perspektivu u žanrovskom filmu mladih, ali i već etabliranih autora. Kroz sastanke jedan-na-jedan, usluge konzultacija, radionice, panele i networking okupljanja, Frontieres omogućava idealnu priliku za uspostavljanje važnih kontakata na području Sjeverne Amerike i Europe u filmskoj industriji konkretno žanrovskog filma.

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama marketa

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.