Srbenka u njemačkim kinima

Dugometražni dokumentarni film Srbenka Nebojše Slijepčevića, nakon brojnih festivalskih uspjeha i nagrada, od 29. listopada 2020. kreće u redovnu kinodistribuciju u njemačkim kinima. 

Iako popis kina još uvijek raste, publika će film na velikom platnu moći vidjeti u Aachenu, Berlinu (3 kina), Bochumu, Essenu, Frankfurtu, Hamburgu, Leipzigu (2 kina), Mannheimu, Memmingenu, Minhenu (2 kina), Münsteru (2 kina), Neufahrnu, Neustadtu, Oldenburgu, Ulmu i Wiesbadenu.

U pojedinim kinima predviđene su i dodatne stručne rasprave o filmu te razgovori s redateljem Nebojšom Slijepčevićem i protagonistom i kazališnim redateljem Oliverom Frljićem

Detaljan popis kina možete pogledati na Facebook stranici filma ili u prilogu s desne strane teksta. 

Nakon kino distribucije, film će biti dostupan na nekoliko njemačkih Video-on-Demand platformi.

Film Srbenka svjetsku je premijeru imao na prestižnom festivalu Visions du Reel u švicarskom Nyonu u travnju 2018. godine, a nakon toga je prikazan na više od 50 međunarodnih filmskih festivala diljem svijeta. Nagrađen je više od 20 puta, između ostalog i nagradom Doc Alliance Selection Award dodijeljenoj u Cannesu, Srcem sarajeva za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu te dvije nagrade na velikom poljskom festivalu Millenium Docs Against Gravity. Osim toga, Slijepčević je prošle godine primio i državnu nagradu Vladimir Nazor za najbolje filmsko ostvarenje u 2018. godini, a Srbenka je i prvi hrvatski dokumentarac izabran u uži izbor Europskih filmskih nagrada (European Film Awards).

Producent filma je Restart, a distributer za Njemačku tvrtka Rise & Shine Cinema.

Njemačku kinodistribuciju financijski je podupro Hrvatski audiovizualni centar. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.