Slovenski maraton kratkih filmova Muvit/6x60 otvoren i za filmaše iz Hrvatske

Filmski maraton kratkih filmova Muvit/6x60, koji se održava treću godinu zaredom, postao je tradicionalno okupljalište filmaša u Sloveniji, a dani kreativnosti održat će se od 23. do 26. kolovoza u Novom mestu. Ove godine organizator na sudjelovanje poziva i sve hrvatske ljubitelje kratkog filma; prijave za sudjelovanje već su otvorene. 

"Naša želja je svake godine potaknuti sve više umjetnika na sudjelovanje i stoga apeliramo i na hrvatske tvorce kratkih filmova da nam se ovog ljeta pridruže jer će tako iskustvo čitavog maratona biti još bogatije," istaknuo je Gregor Graf, kreativni direktor agencije digiGRAL koja je organizator i inicijator projekta. 

Na festivalu Muvit/6x60 filmaši vode bitku protiv vremena te se oslanjaju na svoju kreativnost i domišljatost te pokušavaju u roku od 60 sati snimiti kratke filmove u trajanju od 6 do 8 minuta. Uz to se natječu i za novčane nagrade koje im dodjeljuju žiri i publika. Ukupan nagradni novčani fond ove godine iznosi 4.500 eura, od čega je za najbolji film 'rezervirano' 2. 000 eura. 

Ekipe se na Muvit/6x60 mogu prijaviti OVDJE, a svi zaljubljenici u film pozvani su da prate i Facebook stranicu festivala gdje će se redovito objavljivati sve nove informacije. 

Dodajmo na kraju kako je Muvit/6x60 filmski maraton u kojem ekipe imaju rok od 60 sati unutar kojih moraju napisati, snimiti, montirati i dostaviti film koji ne smije biti kraći od 6 i dulji od 8 minuta. Svaka ekipa na početku maratona izvlači omotnicu u kojoj su tri ključne upute koje mora slijediti pri izradi filma: objekt kojeg moraju upotrijebiti u filmu, akcija koju moraju slijediti i kratka rečenica koja mora biti upotrebljena u filmu. Stručni žiri nagrađuje tri ekipe koje na najbolji filmski načinsve tri upute uspiju uključiti u svoj film. 

Naslovna fotografija: Muvit/6x60 2015. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.