Sin bosanskohercegovački kandidat za nagradu Oscar

Film redateljice Ines Tanović nastao u koprodukciji Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunjske, Slovenije i Crne Gore (hrvatski koproducent je Spiritus movens) bosanskohercegovački je kandidat za nominaciju za nagradu Oscar u kategoriji međunarodnog dugometražnog filma. 

Hrvatska manjinska koprodukcija Sin premijerno je prikazana na 25. izdanju Sarajevo Film Festivala, nakon čega je nastavila svoj festivalski život u sklopu kojeg će biti prikazan i na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu. 

Sin je priča o sedamnaestogodišnjem Alenu koji živi u građanskoj obitelji u Sarajevu, s majkom, ocem i bratom. Njegov problem nisu samo društvo, okolina i droge, već i činjenica da je usvojen u obitelj koja je nakon njega dobila biološkog sina. Uloge u filmu ostvarili su Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Lidija Kordić, Lazar Dragojević, Kemal Rizvanović, Enes Kozličić, Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Jernej Kogovšek, Izudin Bajrović, Admir Glamočak i mnogi drugi. 

Osim što je film režirala, Ines Tanović za njega je napisala i scenarij. Hrvatski filmski djelatnici angažirani na filmu bili su glumci Daria Lorenci Flatz, Nina ViolićMilivoj Beader te scenograf Mario Ivezić

Film je nastao u produkciji kuće Dokument (BiH) u koprodukciji s Spiritus movensom (Hrvatska), Luna Filmom (Rumunjska), Moono Filmom (Slovenija) i Cut Up (Crna Gora). Hrvatska koproducentica je Zdenka Gold

Dugometražni prvijenac Ines Tanović, također hrvatska manjinska koprodukcija (Spiritus movens), Naša svakodnevna priča bio je bosanskohercegovački kandidat za nominaciju za nagradu Oscar 2015. godine. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Sin

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.