Sedra Judite Gamulin i Njemački inat Silve Ćapin na European Short Pitchu

Scenariji za kratkometražne igrane filmove čak dviju mladih redateljica i scenaristica: Sedra Judite Gamulin i Njemački inat Silve Ćapin, oba u produkciji Eclectice iz Zagreba prošla su selekciju Nisi Mase i odabrani su za sudjelovanje u tri radionice European Short Pitcha 2018 od kojih se prva održava u Vilniusu, druga on-line, a treća u Poznanu u Poljskoj. 

European Short Pitch je scenaristički projekt europske mreže udruga mladih filmskih profesionalaca Nisi Masa, usmjeren ka promociji europskih kratkometražnih koprodukcija. U svom sadržaju European Short Pitch kombinira scenarističke radionice, online sastanke i koprodukcijski forum za europske scenariste i filmske profesionalce. Cilj radionice je promovirati mlade europske talente i dati im priliku da svoje projekte razviju i predstave u profesionalnim uvjetima te poticati ekonomsku održivost i vidljivost europskog kratkometražnog filma.

Ove godine na radionicama sudjeluje 16 projekata, a dva od njih su kratkometražni filmovi SedraNjemački inat koji su osigurali sredstva za produkciju od strane Hrvatskog audiovizualnog centra na prethodnim javnim pozivima. 

Prva etapa ESP-a (scenaristička radionica) održat će se od 8. do 14. siječnja 2018. u Vilniusu (Litva), a cilj prve sesije je poboljšati kvalitetu scenarija te sudionike pripremiti za promociju istog na međunarodnom nivou. Sljedeća etapa ESP-a (on-line sesija) održat će se između scenarističke radionice u siječnju i koprodukcijskog foruma koji se održava od 22. do 25. ožujka 2018. u Poznanu u Poljskoj. Tamo će se odabrani projekti predstavljati filmskim profesionalcima, a temeljem njihovih glasova bit će odabrana tri pobjednika, kojima će biti dodijeljeno po 1.000 eura. 

Do sada je kroz radionice European Short Pitcha (od 2007. do 2017.) predstavljeno oko 240 projekata, a mnogi od njih ostvarili su uspješnu međunarodnu karijeru. 

Listu odabranih projekata potražite ovdje, a sve detalje vezane uz European Short Pitch ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.