Sarajevo Film Festival pobjedničke kratkometražne filmove kvalificira za prijavu za nagradu Oscar

Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti imenovala je Sarajevo Film Festival festivalom koji svoje pobjedničke filmove u kategorijama kratkometražnog filma kvalificira za prijavu za nagradu Oscar.

Film koji na Sarajevo Film Festivalu osvoji Srce Sarajeva za najbolji kratkometražni film i film koji na Sarajevo Film Festivalu osvoji nominaciju za nagradu Europske filmske akademije (EFA) za najbolji kratkometražni film, ukoliko ispunjavaju pravila američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti (AMPAS), kvalificiraju se za razmatranje za nominaciju za nagradu Oscar u kategoriji Animirani kratkometražni film i Igrani kratkometražni film, bez uobičajene kinodistribucije u SAD-u koju zahtijeva Akademija.

Sarajevo Film Festival pridružio se porodici velikih svjetskih festivala koji kvalificiraju kratke filmove za prijavu za nagradu Oscar, među kojima su Sundance Film Festival, Berlin International Film Festival, Cannes Film Festival, Locarno International Film Festival, BAFTA nagrade (British Academy of television and television arts Awards).

Sarajevo Film Festival održat će se od 16. do 23. kolovoza, a nedavno je objavljeno kako je predsjednik žirija Natjecateljskog programa za igrani film švedski redatelj i dobitnik Zlatne palme, Ruben Östlund, čiji je film Kvadrat prikazan na SFF-u 2017., a Igra 2011. godine. Više o tome možete pročitati na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.