Restart putem projekta KineDok osigurao partnerska sredstva Potprograma MEDIA

Udruga Restart osigurala je partnerska sredstva putem projekta KineDok u iznosu od 16 560 eura. Projekt se provodi u suradnji s češkim Institutom dokumentarnog filma kao prijaviteljem, kojem je Potprogram MEDIA dodijelio ukupna sredstva u iznosu od 182 781 eura. 

Cjelokupna vrijednost projekta KineDok iznosi 304 635 eura, od čega je Potprogram MEDIA odobrio sredstva u iznosu od 182 781 eura u okviru poziva 'Promidžba europskog filma online'. Hrvatskom partneru u navedenom projektu – udruzi Restart – osigurana su sredstva u iznosu od 16 560 eura. Na temelju poziva odobrena je potpora za 37 predlagatelja programa iz 13 zemalja članica Potprograma MEDIA.

Zahvaljujući europskim sredstvima osigurat će se alternativna distribucija kreativnih dokumentarnih filmova. Kao i prethodnih godina, filmovi će se prikazivati na lokacijama koji su često netipične i neočekivane za filmske projekcije – u kafićima i klubovima, domovima kulture i galerijama ili u sklopu pojedinih kulturnih i filmskih manifestacija. KineDok u ovoj godini donosi 14 dugometražnih dokumentaraca, a među njima su festivalske uspješnice kao i lokalni hitovi iz Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Norveške, Bugarske i Hrvatske. Cilj je KineDoka zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, predstaviti autore i njihove filmove publici te razviti dijalog o društveno važnim temama. Potrebno je istaknuti i da se uz gore navedeno uvodi i VOD platforma KineDok.net te dodatna distribucija putem VOD-platforme DAFilms.com.

U svom šestom izdanju KineDok omogućuje gledateljima istovremeno uključivanje u višeslojni dijalog: na mjestima prikazivanja filmova, na društvenim mrežama i na internetskoj stranici KineDok.net u suradnji s mobilnom aplikacijom.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.