Rea Rajčić sudjeluje u programu Emerging producers

Emerging producers je istaknuti projekt industrijskog dijela Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi i jedini koji je namijenjen producentima dokumentarnih filmova. Jedna od sudionica ovogodišnjeg izdanja bit će hrvatska producentica Rea Rajčić.

Svake godine odabire se 18 talentiranih producenata kojima se omogućava edukacija, umrežavanje i potpora za promociju. Program se odvija u dvije sesije. Glavni dio programa odvija se tijekom Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi krajem listopada, a ostale aktivnosti i promocija projekta Emerging producers održavaju se na velikim filmskim događanjima tijekom godine. Druga sesija programa Emerging producers odvija se u veljači tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, u vidu sastanaka i prezentacija odabranih producenata tijekom Berlinalea.

U protekla četiri izdanja projekta sudjelovalo je 107 filmaša. Glavni cilj programa je spojiti talentirane europske producente s ostalim filmskim radnicima, posebice onima koji se bave dokumentarnim filmom.

Projekt sudionicima pruža znanje o audiovizualnom sektoru, bolju i širu orijentaciju na filmskim tržištima i naravno, uspostavu kontakata s producentima iz drugih zemalja kako bi se povećao potencijal za buduće europske koprodukcije. Ovogodišnji sudionici dolaze iz Hrvatske, Belgije, Češke, Danske, Francuske, Gruzije, Grčke, Mađarske, Italije, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Španjolske, Švedske, Ukrajine i Engleske te gostujuće zemlje Tajvana.

Rea Rajčić magistrirala je filmsku produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje sada radi kao asistentica na odsjeku Produkcije. Nakon iskustva u filmskoj distribuciji, angažmanom u tvrtki 2i Film, od 2015. do početka 2018. godine, bila je vanjski suradnik Hrvatskog audiovizualnog centra u funkciji voditeljice Projekta kinoprikazivaštva. Trenutno razvija i producira nove multimedijske, filmske i TV projekte u sklopu svoje produkcijske kuće Eclectica. Dobitnica je nagrade Young Producer Award (2016.) na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji, a sudjelovala je na radionicama za razvoj i plasman audiovizualnih projekata (EAVE Marketing workshop, Locarno Industry Academy International, European Short Pitch, First Films First).

Sve ostale deatlje o projektu Emerging producers i kompletan popis polaznika potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.