Preskoči na glavni sadržaj

Raspisani javni pozivi za prijavu filmova na 65. Pulu i 27. Dane hrvatskog filma

Pulski filmski festival poziva autore na prijavu filmova u filmskim programima 65. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 14. do 22. srpnja 2018. Javni poziv otvoren je do 17. travnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije. Prijave filmova za natjecateljski program 27. Dana hrvatskog filma, manifestacije koja prikazuje, procjenjuje i nagrađuje najbolje iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije, otvorene su do 15. travnja 2018. godine. 

Javni poziv za prijavu filmova na 65. Pulskom filmskom festivalu

Prijave za natjecateljski Hrvatski program otvorene su za hrvatske filmove i manjinske koprodukcije u trajanju od najmanje 70 minuta. U nenatjecateljskom programu Kratka Pula mogu se prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni igrani i dokumentarni filmovi, dramske serije i dokumentarni serijali koji će na 65. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj. Program je otvoren i za manjinske koprodukcije. Studentski program otvoren je za kratke i srednjometražne filmove u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Sveučilišnog studija glume, medija i kulture u Rijeci, Umjetničke akademije u Osijeku, Umjetničke akademije u Splitu i ostalih hrvatskih visokoškolskih ustanova. U programima za djecu i mlade – Pulica i Ambrela – kino uz more, mogu se prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni filmovi svih rodova i vrsta. Ujedno se pozivaju i autori filmova čiji se dovršetak očekuje nakon 65. Pulskog filmskog festivala da svoj film predstave u programu Filmovi u nastanku.

Prijave su otvorene i za Međunarodni program za filmove koji će na 65. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje.

Prijavnice su dostupne na mrežnoj stranici pulafilmfestival.hr

Poziv za prijavu filmova na 27. Dane hrvatskog filma

Pozivaju se producenti i filmski autori da i ove godine svojim sudjelovanjem pridonesu održavanju i što reprezentativnijem programu Dana hrvatskoga filma, manifestacije koja prikazuje, procjenjuje i nagrađuje najbolje iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije. Prijave filmova za natjecateljski program 27. Dana hrvatskog filma otvorene su do 15. travnja 2018., a filmovi se prijavljuju putem e-maila: prijave@danihrvatskogfilma.net

Prijave su otvorene u kategorijama: Kratkometražni i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film (uključuje i glazbeni spot). U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.  

Sve ostale detalje kao i uvjete prijave potražite na službenoj stranici DHF-a.  

27. Dani hrvatskog filma održat će se od 16. do 20. lipnja u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka te u prostorima Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22) i Stare vojne bolnice.

Naslovne fotografije: Pulski filmski festival; vizual 27. Dana hrvatskog filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.