Radionica pitchinga na Festivalu mediteranskog filma u Splitu

Radionica, koju predvodi producentica Tamara Babun (Wolfgang & Dolly d.o.o.) ponudit će smjernice profesionalcima, ponajprije redateljima i scenaristima, te adekvatne odgovore na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i prezentacije vlastitoga projekta stručnoj javnosti – producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj javnosti – publici.

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, u prvom redu redateljima i scenaristima, s fokusom na projektima kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova (uz uvjet da su svojom tematikom vezani uz Split ili Mediteran, odnosno da se snimaju u Splitu ili njegovoj okolici).

Radionica će se održavati u razdoblju od 15. do 17. lipnja, od 10 do 18 sati, a rok za prijave je 31. svibnja. Za sudjelovanje će biti odabrano 5 projekata.

Osim toga, za najbolji pitching kratke igrane forme osiguran je iznos od 10 000 kuna pod sponzorstvom tvrtke UJE d.o.o., višegodišnjega partnera Festivala mediteranskog filma. Također, najbolji kratkometražni projekt (ili najbolji pitch) bit će nagrađen od strane postprodukcijskog studija Eclectica iz Zagreba uslugama kolor korekcije u protuvrijednosti od 15 000 kn.

Žiri, koji čine Tamara Babun (Wolfgang & Dolly d.o.o.), Leopold Botteri (UJE d.o.o.) i Martina Petrović (DKE – Ured MEDIA Hrvatske), odlučit će o pobjedničkom projektu.

 NAČIN PRIJAVE:  

Prijavnica mora sadržavati:

  • životopis (maksimalno 1 str.)
  • fotografiju
  • sinopsis (maksimalno 1 str.)
  • logline (3 rečenice)
  • financijski plan (ako se uz redatelja/scenarista prijavljuje i producent), odnosno okvirni iznos proračuna filma (ako se samostalno prijavljuje redatelj/scenarist)
  • redateljsku koncepciju
  • odgovor na pitanje 'Tko je vaša ciljana publika i zašto?'.
  • Tražene materijale potrebno je poslati na adresu e-pošte: martina.petrovic@mediadesk.hr, s naznakom 'Prijava za pitching radionicu'.

Odabrani će polaznici najkasnije 5. lipnja 2019. biti obaviješteni o svome statusu te dobiti daljnje upute za pripremu. Polaznici radionice imat će obvezu izvršavanja domaće zadaće. 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE – Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.