Projekt Tina & Sendy najbolji na European Short Pitchu održanom u Poljskoj

Hani Domazet, scenaristica i redateljica i Dinka Radonić, direktorica fotografije, osvojile su glasovanjem međunarodnih filmskih producenata nagradu European Short Pitch u Poznanu, za kratki debitantski projekt Tina & Sendy

Film Tina & Sendy scenaristice i redateljice Hani Domazet prati dvije djevojke koje se upoznaju na audiciji za pornografski film te provode jedan cijeli dan i noć zajedno razvijajući prijateljstvo koje je jednako nepromišljeno kao i one same.

European Short Pitch (ESP) je inicijativa namijenjena razvoju koprodukcija kratkometražnih filmova u Europi, a glavni organizator i nositelj projekta je Europsko udruženje za potporu mladih filmskih stvaratelja 'NISI MASA'. Program se sastoji od scenarističkih radionica, te koprodukcijskog foruma namijenjenog spajanju producenta i redatelja iz svih krajeva Europe. Odvija se u dvije faze: rad na scenariju i predstavljanje potencijalnim producentima i distributerima. Tijekom prve faze na Malti, redateljica je sudjelovala na scenarističkoj radionici gdje je imala priliku raditi sa renomiranim mentorima poput Nadje Dumouchel (TV kanal ARTE), Razvana Radalescua (Smrt gospodina Lazarescua) i mnogim drugima. 

Drugi dio ESP-a je koprodukcijski forum koji se od 23. do 26. ožujka održao u Poznanu u Poljskoj. Tijekom foruma članovi ekipe odabranih projekata prezentirali su svoje filmove pred velikim brojem međunarodnih producenta, a Tinu & Sendy su, uz redateljicu Hani Domazet i direktoricu fotografije Dinku Radonić, predstavljale i producentica filma Mirta Puhlovski te asistentica Nika Valković. Od 21 projekta, tajnim su glasovanjem odabrana tri pitcha, od kojih je svaki osvojio nagradu od 1.000 eura. Uz projekt Tina & Sendy iz Hrvatske, najboljima su poglašene Zlatne minute iz Litve i projekt iz Egipta pod nazivom Under the vulcano there is always a men sleeaping.

Film Tina & Sendy nastaje u produkciji Slavica filma, a podržan je sredstvima HAVC-a. 

Inače, u posljednje dvije godine svoje kratkometražne filmove na istom su forumu predstavile Antoneta Alamat Kusijanović (U plavetnilo) i Daina O. Pusić (Zvjerka), a oba su naslova nakon toga realizirana te predstavljena i nagrađivana na festivalima diljem svijeta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.