Projekt Karle Lulić Ogledalo za slavuja odabran za sudjelovanje na Europskom žanrovskom forumu

Cilj Europskog žanrovskog foruma je povezati regionalne i europske žanrovske filmaše, filmske kompanije i producente, a jedan od osam odabranih je i projekt Ogledalo za slavuja redateljice i scenaristice Karle Lulić, razvijan u produkciji hrvatske kuće Dobar film te koprodukciji rumunjske kuće Kinotopia. 

Europski žanrovski forum (European Genre Forum - EGF 2019) nastaje u organizaciji Filmskog festivala 'Black Nights' u Tallinnu, Filmskog festivala 'Imagine' u Amsterdamu; Fantastic Zagreb Film Festivala, te kompanije Screen Division iz Španjolske, a zamišljen je kao cjelogodišnji trening-program namijenjen autorima prvih i drugih dugometražnih filmova, koji razvijaju projekt žanrovskog filma (fantastika, strava, anime, triler, znanstvena fantastika i mnogi drugi).

Glavni cilj ovog međunarodnog programa je povezivanje mladih i nadolazećih filmskih talenata, u svrhu razvoja karijere budućih europskih imena u žanrovskoj filmskoj industriji i to kroz stručne radionice za usavršavanje, panele mentorstva i pitchinga

Za sudjelovanje na programu odabrano je osam projekata. Osim hrvatskog Ogledalo za slavuja (Karla Lulić, Dobar film; Kinotopia), na Europskom žanrovskom forumu ove godine sudjeluju projekti iz Srbije, Francuske, Poljske, Velike Britanije, Cipra, Irske i Švicarske. 

Program foruma podijeljen je na dvije cjeline: Producer's Lab koji je odvija tijekom Fantastic Zagreb Film Festivala od 4. do 7. srpnja te Packaging Lab koji se održava u sklopu Filmskog festivala 'Black Nights' u Tallinnu u zadnjem tjednu studenog 2019.  

Cijeli popis primljenih projekata pronađite na ovoj poveznici, a više detalja o programu Europskog žanrovskog foruma na ovoj.

Ogledalo za Slavuja je crna komedija s elementima magičnog realizma o Dori, seoskoj frizerki i profesionalnoj narikači koja je uživala reputaciju najbolje u selu i okolici sve dok jednom prilikom nije zakasnila na sprovod i plakala na krivom grobu. Nakon što joj je karijera narikače 'zamrla' uslijed tog incidenta, Dora dobiva ponudu da plače na sprovodu Čovjeku Koji Nije Mogao Umrijeti, no, ne sluteći da bi joj to moglo vratiti dobru reputaciju, ona ponudu odbija. 

Projekt prema vlastitom scenariju režira Karla Lulić, u produkciji kuće Dobrog filma te u koprodukciji s Kinotopijom iz Rumunjske. 

Naslovne fotografije: Europski žanrovski forum (vizual); Karla Lulić

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.