Projekt Jimmy L. Pave Marinkovića na 14. ScripTeastu

Za 14. izdanje ScripTeasta, majstorske scenarističke radionice izabrano je 11 scenarija iz Istočne Europe čiji će autori imati priliku razvijati ih uz svjetski priznate filmske stručnjake.

Od 11 projekata, odabran je i projekt iz Hrvatske Jimmy L. Pave Marinkovića koji se bavi sudbinom Jimmyja Lyggetta, američkog crnog boksača i trenera koji je za vrijeme 2. Svjetskog rata trenirao boksačku reprezentaciju NDH. 

ScripTeast je jedan od najuglednijih europskih scenarističkih programa, gdje su svoje projekte između ostalih razvijali Marta Meszaros, Benedek Fliegauf, Stefan Komandarev i Damjan Kozole, a posljednji uspjeh programa jest film Painted Bird Vaclava Marhoula, jedan od najkontroverznijih filmova ovogodišnje venecijanske Mostre. 

Polaznici majstorske radionice su iskusni scenaristi, a ona se sastoji od tri sjednice, rezidencijalne dramaturške u Poljskoj (Sterdyn, listopad 2019.), industrijske na Berlinaleu (veljača 2020.) te završne u Cannesu (svibanj 2020.) gdje će se uz pitching za filmsku industriju dodijeliti nagrada 'Krzysztof Kieslowski' najboljem scenariju. 

Popis svih projekata koji sudjeluju na ovogodišnjem ScripTeastu nalazi se u privitku s gornje desne strane teksta. 

Organizator Scripteasta je Independent Film Foundation, a financiran je sredstvima Programa MEDIA EU, zatim Poljskog filmskog instituta, Poljskog ministarstva kulture i produkcijske kuće Apple Film, a u suradnji s Europskom filmskom akademijom i mnogim drugim partnerima. 

Više o programu ScripTeast pronađite na službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.