Projekcija u Motovunu: 'Božji oklop' na izvornoj lokaciji snimanja

U sklopu projekta 'Istra u kadru' Istarske filmske komisije 14. lipnja će se u Motovunu prikazati film Božji oklop Jackieja Chana. Film se 1986. godine snimao na nekoliko lokaciju u Hrvatskoj, uključujući i Motovun, a nastao je u hongkonško-jugoslavenskoj koprodukciji (Jadran film).

U sklopu projekta 'Istra u kadru', 14. lipnja 2019., Istarska filmska komisija (Istria Film Commission) u Motovunu će premijerno prikazati Božji oklop scenarista i redatelja Jackieja Chana koji nosi i glavnu ulogu.

Film je snimljen u hongkonško-jugoslavenskoj koprodukciji (Jadran film), pa je u bivšoj Jugoslaviji odabrano nekoliko lokacija na kojima se film snimao: Postojnska jama i Predjamski grad u Sloveniji, te Samoborski dvorac, tržnica na Dolcu, naselje Trnje u Zagrebu te Motovun u Hrvatskoj.

Zanimljivost je da će film biti prikazan na izvornom, kineskom jeziku, a po prvi put će ga gledatelji imati priliku pogledati podnaslovljenog na hrvatskom jeziku. Zbog interesa stranih gostiju koji borave u Motovunu i okolici, prikazat će se i titlovi na engleskom jeziku.

Projekciji će prethoditi koncert puhačkog orkestra 'KUD-a Matka Laginje' iz Lovreča s repertoarom filmske glazbe. Istovremeno, u suradnji s udrugom 'Fotovun' iz Motovuna predstavit će se izložba plakata i fotografija sa seta, u galeriji 'Pet kula'.

Projekcija je za sve posjetitelje besplatna, a održat će se na motovunskom trgu (Trg Andrea Antico) u 21 sat.

 Program:  
20 - 21 h: nastup 'KUD-a Matka Laginje' iz Lovreča
21 - 21.20 h: prezentacija formi Tai Chi Chuana, Wushu klub Yuan Tong - Tai Chi Pula
21.30 h: projekcija filma Božji oklop (The Armour of God); 1h 37min 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.