Preskoči na glavni sadržaj

Program 'Ljeto u Mreži' u nezavisnim kinima diljem Hrvatske

Fokus zajedničkog programa nezavisnih kina Ljeto u Mreži je na animiranim i igranim obiteljskim filmovima koji će i odrasle, barem na sat-dva, opet pretvoriti u djecu. Program se odvija od 15. srpnja do 15. rujna u nezavisnim kinima diljem Hrvatske. 

U programu Ljeto u Mreži tako su animirani obiteljski film Dumbo o avanturama malog dugouhog letećeg slonića, jedna od najljepših Disneyjevih ljubavnih priča – animirani film Ljepotica i zvijer i iskrena komedija Moj tata kobasica. Svi filmovi imaju zajedničku premisu, baš onu pravu ljetnu, avanturističku: pusti sve probleme i kreni u ostvarivanje svojih snova i naravno – na tom putu ne zaboravi na prijatelje i obitelj! 

Obiteljska komedija Moj tata kobasica osvježit će vas senzibilnošću i potaknuti da ponovno pronađete svoje istinsko ja. Film prati oca 11-godišnje Zoé koji postaje nezadovoljan svojim poslom bankara i odlučuje napustiti karijeru kako bi postao glumac. Njegova supruga, izvršna direktorica u tvornici čokolade, zabrinuta je zbog njegovih planova, ali Zoé je odlučna pomoći ocu da uspije u velikoj životnoj promjeni... Glavnog lika tumači poznati belgijski glumac Johan Heldenbergh, zapamćen po ulozi u filmu Alabama Monroe. Film vrlo duhovito oslikava važne teme – od krize srednjih godina, preko odrastanja do odnosa u obitelji kojima pristupa odvažno, ozbiljno ali s dozom originalnog humora. 

Disneyjev animirani film Dumbo započinje nezaboravnim prizorima: roda raznim životinjskim majkama donosi bebe, a zaboravlja donijeti novorođenče jednoj cirkuskoj slonici. Kako bi ispravila grešku, donese joj ipak slonića prevelikih ušiju kojeg svi u cirkusu ismijavaju. No majka je tu da zaštiti svoje novorođenče usprkos svemu te ga brani od svih neprilika, a to je upravo ono najbolje u Disneyjevoj tradiciji. Nakon što Dumbove uši izazovu nesreću koja ozlijedi mnoge druge slonove, natjeran je da se odijeva poput klauna i izvodi opasne vratolomije. Sve se promijeni kad Dumbo otkrije da mu njegove ogromne uši zapravo omogućuju let, pa svojim novim talentom zadivi sve u cirkusu. Dumbo je jedan od najkraćih Disneyjevih dugometražnih animiranih filmova i 4. klasik u produkciji Walta Disneyja. 

Još jedan Disneyjev klasik, jedna od najljepših ljubavnih priča, svakako je animirani film Ljepotica i zvijer koji ove godine obilježava 30. obljetnicu, a to je ujedno i 30. Disneyjev film koji je na platno donio francusku bajku spisateljice Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Čitavog života mladi princ živi sebično i arogantno, misleći samo na sebe, sve dok ga tajanstvena vila ne osudi na izgled čudovišta i daruje mu čarobnu ružu. Njegova jedina nada susret je s mladom ženom čiju ljubav treba osvojiti i tako se iskupiti. Godine prolaze bez nade, ali jednog se dana pruži prilika, kada se mlada Bel ponudi da će zauzeti mjesto svog bolesnog oca u tamnici. Dok Zvijer nevoljko pristaje, Bel, uz pomoć osoblja dvora, s vremenom ne samo da nauči cijeniti svog zarobljivača nego i ubrzo uviđa da se iza čudovišnog izgleda skriva više. No seoski beskrupulozni lovac Gaston ima vlastite planove za Bel. Ljepotica i zvijer prvi je animirani film nominiran za nagradu Oscar u kategoriji Najbolji film.

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 23 neovisna kina diljem mora i kopna. 

Kina koja sudjeluju u programu: Kulturni i multimedijski centar Bjelovar, Kino Mediteran Bol, Kino 30. svibnja (Daruvar), Kino Slavica (Dubrovnik), Kino Mediteran Hvar, Kino Ivanec, Kino Mediteran Jelsa, Kino Mediteran Komiža, Kino Velebit (Koprivnica), Centar za kulturu Korčula, Kino Krapina, Kino Moslavina (Kutina), Kino Mediteran Lastovo, Kino Mediteran Mljet, Dvorana Relković (Nova Gradiška), Kino Marof (Novi Marof), Kino Novska, Dom kulture Grada Preloga, Kino Samobor, Kino Slatina, Ljetno kino Bačvice (Split), Kino Mediteran Supetar, Kino Gaj (Varaždin), Kino Gorica (Velika Gorica).

Raspored projekcija možete pronaći na internetskim ili Facebook stranicama svakog kina koje sudjeluje u programu, ali i na stranicama Kino mreže

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.