Produžen rok za prijavu na Europski koproducijski sajam za videoigre

Njemačko-francuski program za mlade poduzetnike u gaming industriji SpielFabrique otvara poziv za sudjelovanje na Europskom koprodukcijskom sajmu za videoigre. Poziv je namijenjen malim i srednjim nezavisnim proizvođačima videoigara, a rok za prijave produžen je do 18. travnja 2021. godine. 

Za sudjelovanje na Europskom koprodukcijskom sajmu za videoigre mogu se prijaviti nezavisni proizvođači videoigara iz Njemačke, Španjolske, Flandrije (Belgija) i Hrvatske. 

Poziv se odnosi na: 

  • Male nezavisne proizvođače videoigara s prototipom videoigre koji traže partnere koji će ih podržati u projektu - financijski ili u obliku stručnog savjetovanja. Pravo prijave imaju proizvođači koji već djeluju kao pravne osobe, a potreban im je (barem) prototip videoigre koju će predstaviti na pitching sesiji.
  • Male ili srednje nezavisne proizvođače videoigara koji traže projekt kojeg želi koproducirati. Pravo prijave imaju proizvođači koji već djeluju kao pravne osobe, a na sajmu će morati predstaviti tip potpore kojeg su u mogućnosti dati projektu, objasniti na kakvom projektu mogu raditi te na koji način svojim iskustvom, stručnosti i znanjem mogu pomoći drugom studiju za videoigre. 

Prijaviti se možete na OVOJ poveznici do 18. travnja. Program je za sudionike besplatan i održava se na engleskom jeziku. 

Europski koprodukcijski sajam za videoigre je program kojem je cilj poticati koprodukcijske projekte među nezavisnim proizvođačima videoigara u Europi. Sajam se sastoji od nekoliko glavnih događaja:

  • Selekcija proizvođača videoigara koji će sudjelovati u programu (do 5. travnja) 
  • Vježbanje pitchinga za sastanke sa stručnjacima iz gaming industrije (od travnja do lipnja)
  • Online sastanci sa stručnjacima iz gaming industrije (od 28. do 30. lipnja)
  • Mentoriranje timova za koprodukcijski sajam (od lipnja do studenog)
  • Koprodukcijski sajam s profesionalcima iz europske gaming industrije u Strasbourgu (15. i 16. studenoga). Svaki će tim sa svojim koprodukcijskom partnerom ići na sastanke sa stručnjacima, distributerima i investitorima kako bi pokrenuli svoju suradnju.

Svi detalji o programu predstavit će se u utorak, 13. travnja, na webinaru koji se putem aplikacije Zoom odvija od 15 do 16 sati. Webinaru možete pristupiti na ovoj poveznici

Europski koprodukcijski sajam za videoigre nastaje u organizaciji njemačko-francuskog programa za mlade poduzetnike u gaming industriji SpielFabrique. Jedan od partnera programa je i Hrvatski audiovizualni centar. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.