Preskoči na glavni sadržaj

Producentske tvrtke Adriatic Animation, Spiritus movens i Eclectica osigurale sredstva Potprograma MEDIA

Producentske tvrtke Adriatic Animation te Spiritus movens i Eclectica zajedničkom prijavom osigurale sredstva Potprograma MEDIA u ukupnom iznosu od 90 000 eura. 

U sklopu drugog poziva za razvoj pojedinačnih projekata (EACEA 17/2019) Hrvatska se našla na popisu 75 odobrenih projekata iz 26 zemalja članica Potprograma MEDIA.

Za usporedbu, prijavljeno je 487 projekata od kojih je potporu za sufinanciranje ostvario 71 projekt. Ukupno je podržano 35 projekata koji dolaze iz zemalja visokog produkcijskog kapaciteta, 22 projekta koja dolaze iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta i 14 projekata koji dolaze iz zemalja srednjeg produkcijskog kapaciteta.

Potprogram MEDIA odobrio je potporu u ukupnoj vrijednosti od 90 000 eura dvama projektima iz Hrvatske.

Animiranom projektu Manivald i apsint zečevi, čiji su autori scenarija, svijeta priče i likova te redatelji Draško Ivezić i Chintis Lundgren, dodijeljena je potpora od 60 000 eura za razvoj projekta. Chintis Lundgren ujedno je autorica vizualnih elemenata, likova i scenografije, a ostatak kreativnog tima čine Denis Chapon kao glavni animator, Pierre Buassaron i Emmanuel-Alain Raynal kao kreativni producenti iz Miyu Productions iz Francuske. Producentska kuća koja stoji iza projekta je Adriatic Animation d.o.o.

Igranom filmu Proslava, redatelja Brune Ankovića i scenaristice Jelene Paljan, a koji se temelji na nagrađivanoj istoimenoj knjizi Damira Karakaša, dodijeljena je ukupna potpora u iznosu od 30 000 eura. Radi se o zajedničkoj prijavi producentskih tvrtki Spiritus movens d.o.o., iza koje stoji Zdenka Gold, te Eclectica d.o.o. Rea Rajčić iz tvrtke Eclectica d.o.o. će ujedno biti producentica projekta, a Tina Tišljar iz iste tvrtke bit će u ulozi izvršne producentice.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.